Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Ria Hotting & Jopie Nijkamp

Tentoonstelling 26-10-2019 t/m 27-10-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Ria Hotting & Jopie Nijkamp
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Ria Hotting & Jopie Nijkamp (2)
Jopie Nijkamp heeft altijd een voorliefde voor keramiek gehad. Ze laat zich echter tegenwoordig ook prikkelen door andere materialen zoals drijfhout, beslag van meubelen en oude industriële onderdelen. Haar inspiratie vertaalt zich altijd naar een uniek keramisch geglazuurd object. Mensen, dieren, groenten, fruit, tableaus, bouwwerken en schalen. Haar werk is vaak een balans tussen fantasie en realisme, waarbij wordt gespeeld met vorm, verhouding en kleur. En allemaal met een duidelijk eigen signatuur.

Ria Hotting woonde als kind op een boerderij. De landelijke sfeer loopt als een rode draad door haar werk. De kunstenares haalt haar inspiratie uit haar omgeving- en belevingswereld. Gedeeltelijk autodidact heeft zij ook diverse lessen bij plaatselijke kunstenaars gevolgd en een 2 jarige opleiding bij Crejat Alkmaar. Zij schildert sinds eind jaren 80 en heeft behalve in Nederland ook in Canada geëxposeerd waar zij werk maakt en doneert aan een Wildlife shelter in Smithers B.C.. Ze houdt van experimenteren met diverse materialen. Schilderen op oude bouwmaterialen, koffiebonen zakken en portret schilderijtjes met bladgoud zijn daarvan het verrassende resultaat.

Jopie Nijkamp exposeert samen met Ria Hotting op zaterdag 26 & zondag 27 oktober 2019 – 13.00 – 17.00 uur
https://zaansgroen.nl/ria-hotting-jopie-nijkamp-26-27-oktober-2019/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"