Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Peter Louman - Was het leven maar nog een keer (houtsneden-zeefdrukken-lino's-gedichten)

Tentoonstelling 04-01-2020 t/m 12-01-2020 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Peter Louman - Was het leven maar nog een keer (houtsneden-zeefdrukken-lino's-gedichten)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Peter Louman - Was het leven maar nog een keer (houtsneden-zeefdrukken-lino's-gedichten) (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Peter Louman - Was het leven maar nog een keer (houtsneden-zeefdrukken-lino's-gedichten) (3)
Peter Louman, beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en dichter was een flamboyante verschijning, eigenzinnig en perfectionist. In 1984 betrok hij met zijn gezin een voormalig pakhuis aan de Veenpolderdijk in Assendelft, genaamd ‘Vrijheid aan de Dijk’. Samen met Ed Visser begon hij daar aan een serie prachtige zeefdrukken, waarvan veel vrij werk, maar ook prenten in opdracht.

Precies 10 jaar geleden is een herseninfarct hem fataal geworden op 13 januari 2010. Zijn nalatenschap bestaande uit vele houtsneden en zeefdrukken wordt nu te koop aangeboden. Een verkooptentoonstelling met als titel de lijfspreuk van Peter: ‘Was het leven nog maar een keer’.

Ed Visser is op zaterdag 11 januari en zondag 12 januari aanwezig om samen met bezoekers hun eigen boekenlegger te drukken. De boekenleggers zijn gesneden uit zeefdrukken (niet gesigneerde exemplaren) van Peter Louman, en zo worden deze weer als een klein kunstwerk hergebruikt.

De verkooptentoonstelling van werk van Peter Louman vindt plaats op zaterdag 4, zondag 5, zaterdag 11, zondag 12 januari 2020 van 13.00 – 17.00 uur.
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (4)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"