Galerie Steenwijk

Kunst met een glimlach

Tentoonstelling t/m 17-12-2021 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Kunst met een glimlach
Jechien Stapel - strohakselaar
Galerie Steenwijk Kunst met een glimlach (2)
José Geertzen - zt
Galerie Steenwijk Kunst met een glimlach (3)
Maya Vermeulen - zt
Galerie Steenwijk Kunst met een glimlach (4)
Klaas Bil - op weg
Galerie Steenwijk Kunst met een glimlach (5)
De derde expositie dit seizoen in Galerie Steenwijk wordt ingericht met werk van een deel van de VTNL, de Kunstenaarsvereniging voor professionele kunstenaars VanTyNaarLo. De leden wonen en/of werken in de gemeente Tynaarlo (Noord Drenthe) en de omliggende regio.
Het is een actieve groep van inmiddels 30 kunstenaars; daarvan komen er 11 naar Steenwijk. Binnen de vereniging zijn verschillende kunstdisciplines vertegenwoordigd. De leden schilderen, tekenen en beeldhouwen, maken keramiek en grafisch werk. Verder wordt er fotografie, film, illustratie, land-art, performance- en community-art beoefend. Maar ook muziek maken en schrijven zijn vertegenwoordigd. Oftewel een zeer afwisselende groep.
De deelnemende kunstenaars in Galerie Steenwijk zijn:
Aly van der Woude (abstracte schilderijen), Anette Ebert (houtsnedes en -beelden), Bernhard van Loon (schilderijen en tekeningen), Jeichien Stapel (schilderijen), Hilde Barendsen (papier en olieverfschilderijen), Jitske Rinsma (houtskool tekeningen), José Geertzen (schilderijen), Peter Tholen (schilderijen), Klaas Bil (pastel tekeningen), Maya Vermeulen (schilderijen en tekeningen) en Sophie Mellema (pentekeningen)
De expositie is te bezichtigen van donderdag 25 november tot en met vrijdag 17 december op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. Toegang is gratis.
Locatie:
Galerie Steenwijk, Meppelerweg 47, (Rabogebouw, 1e etage boven de bibliotheek) in Steenwijk.
Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op: www.kunstenaarsvantynaarlo.com
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar "Galerie Steenwijk"