Galerie Steenwijk

Expositie is afgelopen

Stof tot nadenken

Tentoonstelling 16-06-2022 t/m 09-07-2022 > Steenwijk
Galerie Steenwijk Stof tot nadenken
Galerie Steenwijk Stof tot nadenken (2)
Zaterdag 18 juni om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor de opening van de volgende tentoonstelling in Galerie Steenwijk genaamd 'Stof tot nadenken'. Voor deze tentoonstelling zijn Alie de Boer uit Blokzijl en Marrie Bel uit Steenwijk gevraagd de galerie in te richten. Twee kunstenaars die o.a. met stof werken, maar wel op een hele verschillende manier.

Alie de Boer maakt al vele jaren lang zeer divers multimediawerk. Ze maakt daarbij vaak gebruik van assemblage waarbij allerlei materialen – waaronder stof - uiteindelijk 1 beeld vormen. Ze exposeert regelmatig op locaties in deze regio waaronder dit jaar ook bij het Textielfestival Weerribben-Wieden. Het werk gaat over kwetsbaarheid, verwondering, mystiek, en de zoektocht om dat in beelden te vangen. Ze zijn voor de kijker ‘stof tot nadenken’ en de aanleiding om er je eigen verhaal bij te maken.

Marrie Bel is sinds korte tijd aan het ‘schilderen met denim’ zoals ze het zelf noemt. Recyclen op hoog niveau! De verweerde stoffen krijgen een nieuwe bestemming in haar schilderijen. De techniek om de juiste toon en structuur en kleur te vinden is uniek. Het zijn herkenbare onderwerpen (o.a. stadsgezichten van Steenwijk) die zeker aan zullen spreken.
Beide kunstenaars waren met een bijdrage ook bij de 'Lest best' tentoonstelling, maar zullen nu een breder scala van hun werk laten zien.

De opening is gepland op zaterdag 18 juni om 10.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Een goed moment om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te spreken. U bent van harte welkom! Verder is de expositie te bezoeken op maandag t/m vrijdag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig.

Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s.
Galerie Steenwijk Steenwijk
Galerie Steenwijk Steenwijk (2)
Galerie Steenwijk Steenwijk (3)

De stichting "Galerie Steenwijk" bestaat sinds 1966 en is gevestigd boven de Bibliotheek aan de Meppelerweg 47 te Steenwijk (Rabogebouw), lift aanwezig.

De stichting heeft ten doel het organiseren van tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst en andere kunstvormen. Het beleid van het huidige bestuur is een zo groot mogelijke diversiteit van tentoonstellingen te presenteren met een hoge kwaliteit. In het expositieseizoen, dat loopt van september tot en met mei, zijn ongeveer acht tentoonstellingen, waarvan de toegang altijd gratis is.

Het postadres van de galerie is: Postbus 112, 8330 AC Steenwijk

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities:
Maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur

Stuur een bericht naar Galerie Steenwijk