Bert Hermans schildert sinds de eind jaren tachtig en hij heeft een atelier aan de Vest 69 in Gouda, waar hij vooral olieverfschilderijen maakt. Zijn belangrijkste thema is industrieel en cultureel erfgoed. De basis van zijn belangstelling voor schilderen is gelegd op de middelbare school in Tilburg (Pauluslyceum), waar hij teken- en schilderles kreeg van de bekende schilder en docent Jan Asselbergs. Later heeft Bert aan het begin van zijn schildersloopbaan een aantal jaren les gevolgd in acryl-, aquarel- en olieverfschilderen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.
Bert is met zijn schilderijen diverse keren genomineerd, onder andere voor de titel 'Schilderij van het jaar’ in 2014, 2016, 2018 en 2019 voor zijn schilderijen 'Het slachthuis', 'Don't shoot the piano player', 'Kokerei Zollverein 3' en 'De kathedraal'. Bert heeft in april 2017 de titel ‘Artist of the Month’ gewonnen bij de Artavita Online Art Contest in de Verenigde Staten. Bij dezelfde organisatie heeft hij voor diverse schilderijen een 'Certificate of Excellence' gewonnen, zoals in augustus 2019 voor het schilderij 'Raam touwfabriek'. In oktober 2018 heeft hij tijdens de Annual Dutch Art Fair van de vakjury de tweede prijs gewonnen. Hij werd gekozen uit 190 deelnemers uit 13 landen. In oktober 2019 werd hij tijdens de ADAF door de jury van de 'ADAF Free Art Service' uitgeroepen tot winnaar. 'Free Art Service' verhuurt kunst aan bedrijven en instellingen, die elk jaar ook een deel van de gehuurde kunstwerken kopen. De winnaar van de prijs is volgens de jury de hoogstgewaardeerde kunstenaar die minimaal drie keer heeft deelgenomen aan de ADAF en daarbij hebben ze naar eigen zeggen vooral ook gekeken naar de mogelijkheden van exposeren bij en verkopen aan bedrijven en instellingen.
Bert heeft zijn werk in acht Europese landen geëxposeerd, in de Verenigde Staten en eind 2017 in China (Shanghai).

© Bert Hermans. Bert Hermans is de eigenaar van alle intellectuele eigendomsrechten - waaronder de auteursrechten - op zijn werk in alle soorten media al dan niet deel uitmakend van een publieke of een privécollectie. Zijn werken zijn beschermd onder internationaal auteursrecht. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel werk noch deel van deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Bert Hermans.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Bert Hermans


Bert Hermans Curriculum Vitae
'Reina Sofia'
Olieverf op doek
60 x 80 cm
Bert Hermans Curriculum Vitae (2)
Certificaat Winnaar Artavita online wedstrijd 'Artist of the Month April 2017'
Bert Hermans Curriculum Vitae (3)
Met het schilderij 'Fata Morgana' is Bert Hermans door de jury van Artavita gekozen in de categorie 'Painting & 2-Dimensional Media' tot 'Artist of the Month April 2017' (zie https://artavita.com/contests/29). Artavita is een wereldwijd online forum voor kunstenaars, waaraan enkele duizenden kunstenaars uit de VS en vele honderden uit de rest van de wereld deelnemen. Dit schilderij is te vinden onder de rubriek 'Groothandelsgebouw Rotterdam'.
Bert Hermans Curriculum Vitae (4)
In oktober 2018 heeft hij tijdens de Annual Dutch Art Fair van de vakjury een tweede prijs gewonnen. Hij werd gekozen uit 190 deelnemers uit 13 landen.