Poetische blauwdruk van de stadsnatuur

26-08-2022 t/m 30-09-2022

Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur is het resultaat van een unieke samenwerking tussen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert. Hun passie voor de natuur en wat er in hun eigen leefomgeving groeit en bloeit komt tot uiting in cyanotype blauwdrukken waarin aansprekende, poëtische teksten verwerkt zijn.

Tijdens de coronapandemie werd iedereen gedwongen dichter bij huis te blijven. Steeds meer mensen gingen dan ook wandelen in hun eigen buurt en ontdekten wat daar allemaal te zien is. De expositie Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur met bijbehorende workshops sluit daar mooi op aan en is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert.

Hun passie voor de natuur en zorgen over de impact van de klimaatverandering op hun eigen leefomgeving komen tot uiting in bijzondere blauwdrukken waarin aansprekende, poëtische teksten verwerkt zijn. De getoonde werken zijn gemaakt met de Cyanotype blauwdruktechniek. Dit is een oude fototechniek uit 1842 die bekend werd doordat botanicus Anna Atkins daarmee haar plantencollectie vastlegde.

Jacolien de Jong en Suzanne van Leendert
exposeren 26 augustus – 30 september 2022
in ZIMIHC Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Zimihc Theater Zuilen bevindt zich in het Vorstelijk Complex, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
Open: maandag tm vrijdag 10.00-16.00 uur en op avonden en in weekenden tijdens voorstellingen en evenementen . Check de agenda van Zimihc voor tijden, voorstellingen en evenementen. Of bel om een afspraak te maken voor een bezoek.
Op afspraak kunt u de expositie ook bezoeken met Suzanne (06 29154414) en Jacolien (tel 06 10150106)

Meer informatie over de kunstenaars:
www.jacoliendejong.kunstinzicht.nl Suzanne van Leendert: www.uandeyemedia.nl

Poëtische Blauwdruk van de Stadsnatuur is mede mogelijk gemaakt door een Impulssubsidie van de Gemeente Utrecht.
Jacolien de Jong Poetische blauwdruk van de stadsnatuur
Je kunt zomaar uit het moment geplukt worden, tekst Suzanne van Leendert / Cyanotype blauwdruk Jacolien de Jong