Art Festival Heusden ''Het hoofd"

11-09-2021 t/m 12-09-2021

Het beleven van kunst met als thema ‘ het hoofd’ staat bij de eerste editie van Art Festival Heusden op 11 en 12 september 2021 centraal. Mensen worden volledig ondergedompeld in de artistieke wereld van het hoofd met de oude vesting Heusden als achtergrond. Jacolien de Jong exposeert op locatie Scheepswerf 1, Heusden
Jacolien de Jong Art Festival Heusden ''Het hoofd"
Ginkgo Biloba Profiel "Leaves on my mind''
Gedroogde bladeren op canvas ,40 x 50 cm, 2021
Jacolien de Jong

Poëtisch Herbarium, artists in residence in de tuin van Slot Zuylen

21-06-2021 t/m 02-10-2021

Poëtisch Herbarium
Een samenwerking in woord en beeld tussen Jacolien de Jong Kunstenaar en Suzanne van Leendert
Vanaf 21 juni zijn kunstenaar Jacolien de Jong en schrijver/dichter Suzanne van Leendert als artist in residence te gast in het paviljoen in de tuin van Slot Zuylen Ze laten zich inspireren door deze bijzondere plek en hun liefde voor de natuur.
In de poëzie van Suzanne van Leendert krijgt de natuur een stem. Hoe wij omgaan met de natuur en onze omgeving vormen een belangrijke inspiratiebron. Zij is ervan overtuigd dat als we meer in verbinding staan met de natuur, we meer in verbinding staan met onszelf en met elkaar. Naast schrijver en dichter is Suzanne van Leendert ook documentairemaker. Ze maakte bijvoorbeeld de recente documentaire ‘VAART – een ode aan de stadsnatuur’, waarin ze zocht naar verbinding met de natuur in de stad.
In de kunstwerken van Jacolien de Jong krijgt de natuur een gezicht. Zij verzamelt bladeren en bloemen en is gefascineerd door de schoonheid en vergankelijkheid van de natuur. Naast een passie voor planten is zij gefascineerd door het menselijk brein ofwel de menselijke natuur: wat ons beweegt en ons bezielt. In haar beeldend werk, waarin ze plantaardig materiaal op papier verwerkt, komen beide fascinaties samen.
Jacolien de Jong Poëtisch Herbarium, artists in residence in de tuin van Slot Zuylen
Jacolien de Jong Poëtisch Herbarium, artists in residence in de tuin van Slot Zuylen