Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam

Expositie is afgelopen

Beeldhouwkunst en abstracte schilderkunst: Een expositie door Karin Kuik en Peter Elias bij Zaansgroen

Tentoonstelling 23-03-2024 t/m 24-03-2024 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Beeldhouwkunst en abstracte schilderkunst: Een expositie door Karin Kuik en Peter Elias bij Zaansgroen
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Beeldhouwkunst en abstracte schilderkunst: Een expositie door Karin Kuik en Peter Elias bij Zaansgroen (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Beeldhouwkunst en abstracte schilderkunst: Een expositie door Karin Kuik en Peter Elias bij Zaansgroen (3)
ZAANDAM - Zaansgroen verwelkomt de Purmerendse kunstenaars Karin Kuik en Peter Elias voor een indrukwekkende tentoonstelling van hun kunstwerken op zaterdag 23 en zondag 24 maart. De expositie, die gratis toegankelijk is, biedt een unieke gelegenheid om de verfijnde kunst van beeldhouwen en abstract schilderen te ervaren.

Karin Kuik, na een ontdekkingsreis door diverse kunstdisciplines, vond haar roeping in het beeldhouwen in steen. Haar figuratieve beelden, stilistisch uitgewerkt met minimale details, evenals haar abstracte creaties geïnspireerd door de natuur, zijn een visuele viering van organische vormen. Kuik's ambacht wordt geleid door de vorm van de steen, waarbij het beeld langzaam tot leven komt onder haar bedreven handen. Momenteel experimenteert ze met diverse glastechnieken, met name glasfusing, samen met de Zaanse glaskunstenaar Anke Marth. Kuik is lid van Kunstcollectief Purmerend en Perspectief en Vereniging voor beeldende vormgeving in Castricum.

Peter Elias, een meester in abstracte schilderkunst, presenteert werken waarin vorm en kleur met krachtige penseelstreken tot leven komen. Zijn schilderijen, die de kijker uitnodigen om aandachtig te observeren, beginnen vaak met uitdagingen zoals het scheuren van vormen in dun papier of spontane schetsen met pastelkrijt. Elias gebruikt verschillende materialen, zoals zand, karton en stuc, om textuur toe te voegen en een diepere dimensie aan zijn kunstwerken te geven.

De expositie opent op zaterdag 23 maart om 13.00 uur en loopt tot en met zondag 24 maart om 17.00 uur. De kunstenaars Karin Kuik en Peter Elias zullen aanwezig zijn om bezoekers persoonlijk te verwelkomen en inzicht te geven in hun creatieve processen. Zaansgroen biedt een kans om te genieten van de veelzijdigheid van beeldhouwkunst en abstracte schilderkunst.
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (3)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 18 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website en vraag naar de voorwaarden.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur
Of anders aangegeven

Contact

Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam
Zeemansstraat 54
1506 CV Zaandam
Nederland
Tel: 0756313093
E-mail: expo@zaansgroen.nl

zaansgroen.nl

25 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam