Bert Hermans

Verwacht

Overzichtstentoonstelling Architectuurschilderijen Museum Nagele Noord-Oost Polder

Tentoonstelling 01-12-2024 t/m 01-02-2025 > Gouda
Bert Hermans Overzichtstentoonstelling Architectuurschilderijen Museum Nagele Noord-Oost Polder
Arts and Sciences
Olieverf op doek
60 x 80 cm
Bert Hermans Overzichtstentoonstelling Architectuurschilderijen Museum Nagele Noord-Oost Polder (2)
Het noodlot tegemoed
Olieverf op linnen
80 x 120 cm
Bert Hermans Overzichtstentoonstelling Architectuurschilderijen Museum Nagele Noord-Oost Polder (3)
Flashback
Olieverf op doek
120 x 80 cm
Bert is door de kunstcommissie van het Architectuurmuseum Nagele in de Noord-Oostpolder gevraagd om in het 4e kwartaal van 2024 met een aantal van zijn schilderijen in het museum te komen exposeren.
Het museum stelt de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Nagele en de Noordoostpolder centraal in een permanente expositie. Deze expositie gaat in op de unieke plaats van Nagele in de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Daarnaast organiseert Museum Nagele wisselexposities waarin architectuur en beeldende kunst een belangrijke rol spelen. Sinds 1998 is Museum Nagele gehuisvest in de voormalige rooms-katholieke kerk, die gebouwd is door de architecten T. Taen en T. Nix. Zie ook: https://museumnagele.nl/
Bert Hermans Gouda
'Reina Sofia'
Olieverf op doek
60 x 80 cm
Bert Hermans Gouda (2)
Certificaat Winnaar Artavita online wedstrijd 'Artist of the Month April 2017'
Bert Hermans Gouda (3)
Met het schilderij 'Fata Morgana' is Bert Hermans door de jury van Artavita gekozen in de categorie 'Painting & 2-Dimensional Media' tot 'Artist of the Month April 2017' (zie https://artavita.com/contests/29). Artavita is een wereldwijd online forum voor kunstenaars, waaraan enkele duizenden kunstenaars uit de VS en vele honderden uit de rest van de wereld deelnemen. Dit schilderij is te vinden onder de rubriek 'Groothandelsgebouw Rotterdam'.
Bert Hermans Gouda (4)
Winnaar Art Award op basis van het werk dat werd tentoongesteld tijdens de Nationale Kunstdagen 2023.

Bert Hermans schildert sinds eind jaren tachtig. Hij heeft een atelier in Gouda en maakt vooral olieverfschilderijen. Zijn belangrijkste thema is industrieel en cultureel erfgoed. Hij schildert de schoonheid van oude, vervallen fabriekshallen, bedrijfsgebouwen en historische monumenten.
Bert exposeert niet alleen in Nederland, maar ook in Europa (inmiddels in 9 Europese landen), in de Verenigde Staten (o.a. in New York, Las Vegas, Dan Diego en Miami) en China (Shanghai). Hij kreeg voor zijn werk al diverse nationale en internationale onderscheidingen en zijn schilderijen zijn ook in diverse (internationale) kunstboeken gepubliceerd.

Openingstijden

Bezoek aan het atelier graag op afspraak via tel. 06-55324696.

Contact

Bert Hermans
Vest 69
2801 VE Gouda
Nederland
Tel: 06-55324696


3 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Architectuur

Stuur een bericht naar Bert Hermans