Bert Hermans

Expositie is afgelopen

Expositie 'Architectuur' tijdens Laprélezing met Floris Alkemade

Tentoonstelling 01-11-2023 t/m 01-11-2023 > Gouda
Bert Hermans Expositie 'Architectuur' tijdens Laprélezing met Floris Alkemade
Flashback
Olieverf op doek
120 x 80 cm
Bert Hermans Expositie 'Architectuur' tijdens Laprélezing met Floris Alkemade (2)
Deconstruction
Olieverf op doek
60 x 80 cm
Bert Hermans Expositie 'Architectuur' tijdens Laprélezing met Floris Alkemade (3)
De rode knop
Olieverf op doek
90 x 90 x 5 cm
Op 1 november 2023 spreekt de architect en voormalig Rijksbouwmeester, Floris Alkemade, de Laprélezing uit. Tijdens die lezing exposeert Bert Hermans 10 schilderijen met als thema 'Architectuur'. Tijdens de lezing zal Alkemade naar een van de schilderijen van Bert, die op het podium staat, in zijn lezing verwijzen.
De Laprélezing wordt eens in de twee jaar georoganiseerd door Erasmus School of Health Policy & Management en Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Doel van de lezing is 'kennis over het specifieke van besturen in de zorg te verbinden en betekenisvolle parallellen te trekken met kunst'.
De lezing vindt plaats in Hal4, Watertorenweg 200 te Rotterdam van 14.00 uur - 18.00 uur. Tijdens de ontvangst van de gasten vanaf 13.15 uur en tijdens de borrel vanaf 17.00 uur is er gelegenheid om de schilderijen te bekijken en Bert te spreken.
Bert Hermans Gouda
'Reina Sofia'
Olieverf op doek
60 x 80 cm
Bert Hermans Gouda (2)
Certificaat Winnaar Artavita online wedstrijd 'Artist of the Month April 2017'
Bert Hermans Gouda (3)
Met het schilderij 'Fata Morgana' is Bert Hermans door de jury van Artavita gekozen in de categorie 'Painting & 2-Dimensional Media' tot 'Artist of the Month April 2017' (zie https://artavita.com/contests/29). Artavita is een wereldwijd online forum voor kunstenaars, waaraan enkele duizenden kunstenaars uit de VS en vele honderden uit de rest van de wereld deelnemen. Dit schilderij is te vinden onder de rubriek 'Groothandelsgebouw Rotterdam'.
Bert Hermans Gouda (4)
Winnaar Art Award op basis van het werk dat werd tentoongesteld tijdens de Nationale Kunstdagen 2023.

Bert Hermans schildert sinds eind jaren tachtig. Hij heeft een atelier in Gouda en maakt vooral olieverfschilderijen. Zijn belangrijkste thema is industrieel en cultureel erfgoed. Hij schildert de schoonheid van oude, vervallen fabriekshallen, bedrijfsgebouwen en historische monumenten.
Bert exposeert niet alleen in Nederland, maar ook in Europa (inmiddels in 9 Europese landen), in de Verenigde Staten (o.a. in New York, Las Vegas, Dan Diego en Miami) en China (Shanghai). Hij kreeg voor zijn werk al diverse nationale en internationale onderscheidingen en zijn schilderijen zijn ook in diverse (internationale) kunstboeken gepubliceerd.

Openingstijden

Bezoek aan het atelier graag op afspraak via tel. 06-55324696.

Contact

Bert Hermans
Vest 69
2801 VE Gouda
Nederland
Tel: 06-55324696


3 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Architectuur

Stuur een bericht naar Bert Hermans