de kleine toonzaal

Expositie is afgelopen

Veelzijdig werk Rob van Tour en Elsje Elysee Stroetinga in galerie De Kleine Toonzaal

Tentoonstelling 02-10-2023 t/m 28-10-2023 > Huizen
de kleine toonzaal Veelzijdig werk Rob van Tour en Elsje Elysee Stroetinga in galerie De Kleine Toonzaal
werk van Elsje Elysee Stroetinga
de kleine toonzaal Veelzijdig werk Rob van Tour en Elsje Elysee Stroetinga in galerie De Kleine Toonzaal (2)
Werk van Rob van Tour
de kleine toonzaal Veelzijdig werk Rob van Tour en Elsje Elysee Stroetinga in galerie De Kleine Toonzaal (3)
Veelzijdig werk Rob van Tour en Elsje Elysee Stroetinga in galerie De Kleine Toonzaal
Van 2 t/m 28 oktober 2023 is in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen het werk te zien van Rob van Tour en Elsje Elysee Stroetinga, zeker geen onbekenden in de wereld van de kunst en hebben hun sporen verdient. Zij tonen, schilderijen, tekeningen, grafiek en beelden. Galerie De Kleine Toonzaal in Huizen heeft zich in een jaar ontwikkelt tot een gerenommeerde galerie welke elke vier weken hedendaagse kunst toont van twee professionele kunstenaars met verschillende disciplines.

Dit doorgewinterde kunstenaarsduo, met hun atelier op Ruigoord en in de Cantal (Frankrijk), brengen ons terug naar de essentie van de kunst; het observeren, creëren en confronteren. Bij deze expositie wordt je meegezogen in een wereld van kleur en vorm. Zij exposeerden beiden door heel Europa (onlangs in Grand Palais, Parijs) en daarbuiten (zoals India, Mongolië).

Elsje Elysee Stroetinga werkt op een minimalistische manier in haar schilderijen en objecten, maar als je de tijd neemt om het werk goed te bekijken, wordt je mee gezogen in haar schilderijen, die voornamelijk uit huizen bestaan. Zij studeerde bij Max Bueno de Mesquita (Amsterdam), atelier Toledo en La Grande Chaumière, Parijs. Haar werk gaat vooral over de intensiteit van kleur en zij schildert het liefst met tempera. Zij werkte eerst in Frankrijk, daarna was zij betrokken bij meerdere galeries te Amsterdam en was zij eigenaar van Forum Galerie Amsterdam. Er zijn verschillende publicaties over haar werk zoals ‘So within, so without’, Vaishwik Gallery, Poona (India); “Herfstdag” (Rilke), Museum Heerenveen.

Rob van Tour maakt schilderijen, tekeningen, objecten en situaties zowel grote, abstraherende pastels en airbrush schilderijen als minutieuze, naturalistische tekeningen, maar ook ruimtelijke objecten. De natuur is zijn meest voorkomende thema, wat te zien is in zijn laatste werk, de serie tekeningen "Onkruid" en de grote airbrush-schilderijen "Painting Box", maar ook in zijn objecten waar stukken 'natuur zijn verwerkt'. Hij genoot zijn opleiding aan Vrije Academie "Psychopolis" Den Haag bij Livinus van de Bundt en George Lampe.  Ook Rob heeft verschillende publicaties op zijn naam zoals “Een Tijdloos Heden” (Vaishwik Gallery Poona, India); “Painting Box” (Museum Heerenveen 2020)

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 7 oktober om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze presentatie aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. In het weekend van de atelierroute zullen zij ook aanwezig zijn in de galerie. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal