de kleine toonzaal

Expositie is afgelopen

Marijke van Vlaardingen (keramische sculpturen) en Ingrid Visser (fotografie)

Tentoonstelling 27-12-2023 t/m 27-01-2024 > Huizen
de kleine toonzaal Marijke van Vlaardingen (keramische sculpturen) en Ingrid Visser (fotografie)
Werk van Marijke van Vlaardingen
Van 27 december 2023 t/m 27 januari 2024 zijn in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de keramische sculpturen van Marijke van Vlaardingen en de fotografie van Ingrid Visser te zien. Galerie De Kleine Toonzaal is inmiddels een gerenommeerde galerie in Huizen waar geregeld keramiek getoond wordt.
 
De bekende keramist Marijke van Vlaardingen toont in galerie De Kleine Toonzaal haar keramische paard-sculpturen. Marijke heeft een eigenstijl en eigen techniek, dat mag ook wel want zij zit al meer dan 60 jaar in het vak. Wij zijn dan ook trots haar werk te tonen in de kleine toonzaal in Huizen. Al is zij al meer dan 60 jaar keramist, zij is nog steeds vernieuwend en maakt nog steeds indrukwekkende werken. Zij geniet een wereldwijde bekendheid. Haar keramische beelden tonen de schoonheid van het onvolmaakte. Haar mensen en dieren hebben iets doorleefds, iets beschadigds. Ze tonen de barsten en littekens van het leven. Op een of andere manier hebben ze het toch gered. Zo zijn wij en zo zijn de werken, uit het leven gegrepen. Haar werk is zintuigelijk, choquerend en niet voor ieder toegankelijk, en ze heeft veel fans wereldwijd.

De fotografie van Ingrid Visser neemt je mee in een levende wereld van abstractie. Zij laat zich inspireren door de natuur. Daarbij zoomt zij in op details die op het eerste oog niet opvallen. Transities in de natuur worden zo op een geheel eigen wijze uitvergroot. Ingrid maakt dankbaar gebruik van digitale fotografie: “De bijna onbegrensde mogelijkheden ervaar ik als een enorme artistieke vrijheid. Hierdoor kan ik de transparantie en weerspiegeling van de natuur in mijn werk tot leven laten komen.” Ingrid’s kunstwerken worden in kleine oplages geprint, genummerd en gesigneerd. Ze maakt daarbij gebruik van aluminium-bibond of acrylglas op verschillende formaten, omdat deze materialen extra zeggingskracht geven.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 4 januari 2024 om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze presentatie aanwezig zijn en is bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal