de kleine toonzaal

Expositie is afgelopen

Keramiek van Liesbeth Hensels en olieverf schilderijen van Simone Huy

Tentoonstelling 26-02-2024 t/m 23-03-2024 > Huizen
de kleine toonzaal Keramiek van Liesbeth Hensels en olieverf schilderijen van Simone Huy
Keramiek van Liesbeth Hensels en olieverf schilderijen van Simone Huy
de kleine toonzaal Keramiek van Liesbeth Hensels en olieverf schilderijen van Simone Huy (2)
Keramiek van Liesbeth Hensels
de kleine toonzaal Keramiek van Liesbeth Hensels en olieverf schilderijen van Simone Huy (3)
Olieverf schilderijen van Simone Huy
Van 26 februari t/m 23 maart 2024 zijn in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de keramische sculpturen van Liesbeth Hensels en olieverf schilderijen van Simone Huy te zien. Galerie De Kleine Toonzaal is een gerenommeerde galerie in Huizen is, die elke vier weken werk van twee professionele kunstenaars toont met werk van hoge kwaliteit.
 
Liesbeth is in 2015 met klei in aanraking gekomen en hiermee aan de slag gegaan. Het materiaal in zijn diverse vormen en mogelijkheden is een ontdekking voor haar. Het uitproberen van diverse soorten klei, technieken en glazuur blijft haar boeien. Kortom keramiek is haar passie en ze wilt alles maken waar haar hoofd vol van is. Ze wilt zich verwonderen en niet beperken tot een thema of stroming, daarom is haar werk bewust divers. Haar handgevormde objecten van keramiek worden doorgaans in kleine series gemaakt. Ze zijn geïnspireerd op vormen en texturen die in de natuur en in haar omgeving voorkomen. Puur, soms herkenbaar, soms abstract. Al haar werken zijn unica. Bij de expositie in “De kleine toonzaal” laat ze voornamelijk werk zien van porselein.

Het werk van Simone Huy is meestal landschappelijk van aard. Zij is geïnspireerd door de natuur rondom haar woonplaats Bussum en door plaatsen die zij regelmatig bezoekt, zoals de kust bij Katwijk aan Zee, Zeeland en de Waddeneilanden, maar ook België en Italië. Zij legt de omgeving vast in kleine houtskool-schetsjes. In haar atelier worden deze schetsen - of combinaties daarvan, uitgewerkt in olieverfschilderijen, wat een avontuurlijk proces is. Zij schuift met motieven, lijnen of vlakken tot zij een interessant beeld heeft, waarmee zij een sfeer, een impressie creëert welke niet op deze manier bestaat. Zij streeft naar een zekere mate van abstractie. Naast olieverfschilderijen maakt zij ook grafisch werk, voornamelijk linoleumsnedes en droge naald-tekeningen.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 2 maart 2024 om 15.00 uur. De kunstenaars zullen aanwezig zijn op deze presentatie en vertellen over hun werk. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal