de kleine toonzaal

Expositie is afgelopen

Bijzonder werk van Marie-Thérèse Mentink en Simone Stawicki in galerie De Kleine Toonzaal

Tentoonstelling 30-10-2023 t/m 25-11-2023 > Huizen
de kleine toonzaal Bijzonder werk van Marie-Thérèse Mentink en Simone Stawicki in galerie De Kleine Toonzaal
werk van Marie-Thérèse Mentink en Simone Stawicki in galerie De Kleine Toonzaal
de kleine toonzaal Bijzonder werk van Marie-Thérèse Mentink en Simone Stawicki in galerie De Kleine Toonzaal (2)
werk van Marie-Thérèse Mentink
de kleine toonzaal Bijzonder werk van Marie-Thérèse Mentink en Simone Stawicki in galerie De Kleine Toonzaal (3)
video's van Simone Stawicki
Van 30 oktober t/m 25 november 2023 is in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen het werk te zien van Marie-Thérèse Mentink en Simone Stawicki. Werk dat niet in een bepaald hoekje geplaatst kan worden. Mentink toont collages, keramieken objecten en samengestelde beelden en Stawicki toont video's. Galerie De Kleine Toonzaal in Huizen mag zich inmiddels een gerenommeerde galerie noemen, welke elke vier weken hedendaagse kunst toont van twee professionele kunstenaars met verschillende disciplines.
 
Marie-Thérèse Mentink maakt collages, keramieken objecten en samengestelde beelden. Waar eerder de cyclus van het leven centraal stond, zo gaat het hier getoonde werk over bezorgdheid om de toekomst. Hoe houden we hoop op en geloof in een leefbare wereld?
Er is werk te zien dat verhaalt over de grond waarin wij wortelen en hoe dat ons wegwijs zou kunnen maken. Er is ook een installatie te zien die op de toekomst gericht is en speciaal voor deze expositie gemaakt werd. Het bestaat uit vele verschillende 'zaden van hoop', die ieder afzonderlijk te koop zijn, zodat men uiteindelijk met velen dit werk deelt en daarmee samen hoop behoudt. De installatie is getiteld 'Laten wii een zaadje planten…' Marie-Thérèse is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor kunst & vormgeving te 's-Hertogenbosch.
 
Simone Stawicki is vooral bekend van haar schilderijen en grafiek, maar op deze expositie toont ze haar video's. Haar video's, getoond op kleine schermen, nemen je mee in een semi-abstracte wereld. Het werk heeft als thema vervreemding, eenzaamheid en vernietiging. Het zijn korte filmpjes, maar het vraagt om met rust een aandacht bekeken te worden. De video's zijn een reactie op de mens, de maatschappij, wiens daden een gevolgd heeft voor de toekomst.
 
Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 4 november om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze presentatie aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

De kleine toonzaal is een galerie met wisselende duo-exposities.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten)

Stuur een bericht naar de kleine toonzaal