artistieke vriendschap tussen beeldende kunst / ........

18-08-2010 t/m 07-09-2010

Groepstentoonstelling op twee locaties. Bij de Haagse Kuntskring te Den Haag en in Ateliercomplex BaZtille te Zoetermeer, waaraan rond de veertig kunstenaars deelnemen.

De kunstenaar/architect waar ik mee samenwerk is Anton Gregoire.

Het idee/onderzoek van ons beide behelst:
idee gaat over het willen samenwerken met een architect & schrijver, in eerste instantie ‘ het gesprek ‘ met een architect, met als onderwerp kleurbeleving en kleurgebruik door de ogen van een architect en de schilder; om dat gesprek vast te leggen kunnen we dat zelf doen, maar wellicht is er een uitbreiding te geven aan het samenwerken door een schrijver te vragen dit proces te willen vastleggen.

‘ het gesprek ‘ kan ook een briefwisseling worden tussen kunstenaar & architect, aangevuld met schetsen/foto’s etc;

Eventueel kan er een kunstwerk ontstaan

Confronterende Vertolkingen, expositie met Robert Verhaaf, Anton Gregoire, Petra Wiek & Trudy Bersma bij Haagse Kunstkring

10-07-2010 t/m 03-08-2010

Tentoonstelling met werk van Robert Verhaaf, Petra Wiek, Anton Gregoire & Trudy Bersma.

De titel voor deze expositie kun je op verschillende manieren lezen. Zodoende kan het ook uiteenlopende verwachtingen oproepen. De kunstenaars kennen elkaar geruime tijd. Hun karakters zijn uiteenlopend net zoals hun werk. Deze expositie brengt hun werk samen in een ruimte met als gevolg een confrontatie.

Enkele typeringen die ze zelf over hun werk geven, illustreert dat: Anton Gregoire: Heeft een voorkeur voor expressief kleurgebruik; Petra Wiek: De ruimten in mijn schilderijen verwijzen naar de dagelijkse omgeving waarin men leeft; Trudy Bersma: Een speels element maakt het licht en vrolijk; Robert Verhaaf: Ruimte, waarin ruimte is voor iets met een ander volume of beweging.

De werken zijn overwegend abstract. De schilderijen van Robert hebben geen enkele relatie met figuratie. Het is een kleurpalet met overwegend pasteltinten. De thematiek, of ‘ het verhaal ‘ gaat over Ruimte, een vertolking van een praktische ervaring die een aanvang nam in Spanje. Het werk van Petra, heeft figuratieve en abstracte elementen. Een geschilderde binnenruimte, ogenschijnlijk koel maar waarin opgeslagen liggen herinneringen en gedachten vol van emoties.

Een Dialoog zondag 25 Juli om 15.00 uur tussen Anton Gregoire & Robert Verhaaf betreffende het thema van deze expositie.
Robert Verhaaf Confronterende Vertolkingen, expositie met Robert Verhaaf, Anton Gregoire, Petra Wiek & Trudy Bersma bij Haagse Kunstkring
Een dertiental nieuwe werken en enkele oudere allen met de titel L' espai.

Ateliers BaZtille, exposeert met aangesloten kunstenaars in Woudrichem / Binnen de Muren

04-04-2010 t/m 26-04-2010

Groepstentoonstelling met kunstenaars die werken in Ateliers BaZtille. De in Ateliers BaZtille werkende kunstenaars treden met enige regelmaat gezamenlijk naar buiten. In de afgelopen jaren was dat in Amsterdam, Den Haag, Zoetermeer, België & Frankrijk.
Alvorens deze tentoonstelling tot stand kwam ging er een promotionele actie aan vooraf. De kunstenaars verstuurde aan galeriehouder Jaap Hartman een doosje met kunstkaarten en een antwoordkaart. Zodoende werd de belangstelling gewekt bij en kwam de uitnodiging om te komen exposeren.

De kunstenaars die meedoen aan de expositie zijn: Perry van Amstel, (schilderijen / video) Marijke Elferink, (schilderijen / tekeningen) Hans Feij, (schilderijen / objecten) Frans de Jong (schilderijen) Hortense de Kooter (beelden) Andries Mons ( schilderijen) Veronique Vaessen (schilderijen) Robert Verhaaf (beelden / schilderijen) Jeroen Verheugd (fotografie) & Petra Wiek (schilderijen / fotografie / video / objecten).
Robert Verhaaf Ateliers BaZtille, exposeert met aangesloten kunstenaars in Woudrichem / Binnen de Muren
De deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling.