Galerie Beeldbrengers

Expositie van Ina Davids en Marijke van Proosdij

Tentoonstelling t/m 06-10-2021 > Emmen
Van 18 augustus t/m 6 oktober zijn er bij Inter Art in Emmen schilderijen van Ina Davids en Marijke van Proosdij te bekijken. Daartussendoor kun je glasobjecten van Marijke en sieraden van Ina ontdekken.

Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Bij een cursus abstract schilderen ging er een wereld voor haar open: dit was een ware zoektocht naar kleur en compositie. Daarna volgde ze cursussen bij Edith Stoel om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het mooiste van schilderen vindt ze het doorlopen van het proces van idee naar eindresultaat. Het kan tijdens het schilderen nog alle kanten opgaan en je weet nog niet waar het precies eindigt. Ook het maken van sieraden geeft haar veel voldoening. Ze gebruikt daarbij allerlei materiaal zoals stukjes drijfhout, maar ook stukjes schilderdoek, beplakt met collagemateriaal.

Marijke van Proosdij maakt schilderijen en glasobjecten. Bij het schilderen vond ze de lichtinval altijd al heel interessant. Ze vond de lichtinval in glas zo mooi dat ze zich ook is gaan verdiepen in technieken van glasbewerking. Zo heeft ze vaardigheid gekregen in glasfusion en het maken van mallen en gieten van glas. Het resultaat bestaat uit schalen, beelden, tuinobjecten en schilderijen waarin glas verwerkt is. Met glas werken blijft boeien, vindt ze, omdat het zeer secuur werk is. Bij schilderen kun je vaak nog wel iets verbeteren, bij glas niet. Bij verhitting in de oven kunnen bellen of barsten ontstaan. Het is altijd weer spannend als het uit de oven komt.

Meer info:
www.inadavids.nl, https://www.souza-art.nl/marijke-van-proosdij/
www.inter-art.nl, www.beeldbrengers.nl

De exposities bij Inter Art worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. De werkstukken zijn eerder te zien geweest bij Galerie Beeldbrengers. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio.

Adres: Inter Art keukens, badkamers en meer, Oosterbracht 22, Emmen. Inter Art is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Galerie Beeldbrengers is een ontmoetingsplek voor iedereen die kunstzinnig en creatief bezig wil zijn. Elke 8 weken wordt er een nieuwe expositie ingericht van andere 'beeldmakers'. Er worden allerlei workshops gegeven. Daarnaast zijn er veel leuke en kunstzinnige boeken, knutselsets, spelletjes en tekenmaterialen te koop bij Beeldbrengers, die inspireren om zelf ook lekker aan de slag te gaan. Onweerstaanbaar voor jong en oud!

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Stuur een bericht naar "Galerie Beeldbrengers"