Galerie Beeldbrengers

Expositie is afgelopen

Expositie Fenneke Wijnia en Marijke Reijs

Tentoonstelling 29-08-2023 t/m 11-10-2023 > Emmer-Compascuum
Galerie Beeldbrengers Expositie Fenneke Wijnia en Marijke Reijs
Vanaf 29 augustus is er bij Inter Art in Emmen een tentoonstelling te zien van twee kunstenaars. Fenneke Wijnia uit Ter Apel fotografeert en maakt daarna nieuwe composities met de gefotografeerde elementen. Marijke Reijs uit Emmen schildert. Ook zij creëert nieuwe beelden naar aanleiding van een stukje realiteit, maar dan met verf en een losse penseelstreek.

Fenneke Wijnia is, zo zegt ze zelf, “na een leven lang fotograferen, geland”. Haar aandacht wordt vaak getrokken door kleine dingen. In de tuin, onder het groente snijden, het kan van alles zijn wat haar uitdaagt om er een foto van te maken. Zoals het een kunstenaar betaamt, geeft ze vervolgens graag een eigen draai aan haar foto’s. Haar doek, palet en kwast zitten in Photoshop. Ze speelt met de compositie, kleuren en vormen en het resultaat rolt uit de printer. Ze noemt het zelf ‘foto-grafiek’.

Marijke Reijs maakt schilderijen waarbij ze een balans zoekt tussen abstract en figuratief werk. De aanleiding voor een werkstuk is vaak een stukje natuur: een vondst in het bos, een stukje verweerde muur of de kleuren van het landschap. Zij gaat ermee aan de slag en schildert met kleuren en vormen haar beleving van het onderwerp.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest.

Meer informatie:
https://beeldbrengers.nl/fenneke-wijnia-en-marijke-reijs/
https://www.inter-art.nl/

Inter Art is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Adres Inter Art: Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Beeldbrengers organiseert ook vervolgexposities bij keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers