Expositieruimte 38CC

Meer...
Expositie is afgelopen

In Transit

Tentoonstelling 09-09-2017 t/m 05-11-2017 > Delft

Bij de eerste aanblik denk je direct: De Stijl. Zo sterk refereert het werk van Remy Jungerman aan de strakke rasters van deze wereldberoemde modernistische kunststroming uit het begin van de 20e eeuw. Jungerman heeft echter een heel eigen werkwijze. Hij bouwt grids van hout en beschildert stoffen met rasterpatronen met witte klei (kaolin). Daarmee verwijst hij naar de Marron-cultuur van zijn geboortestreek: het Marowijne district in Suriname.
Remy Jungerman (1959, Moengo, Suriname) vertrekt in zijn werk vanuit zijn eigen etnische achtergrond: de cultuur van de Marron, afstammelingen van ontsnapte West-Afrikaanse slaven die in stamverband een onderkomen vonden in het binnenland van Suriname. De esthetiek van de geometrische patronen van hun stoffen, de kaolin waarmee zij zich insmeren bij rituelen en de spirituele kracht van de Winti-religie springen daarbij in het oog.
Bij 38CC toont Jungerman een selectie van werk uit de afgelopen tien jaar. Enkele grote stukken zijn niet eerder in Nederland te zien geweest. Voor de kluis koos hij een documentaire uit 1962, gemaakt door antropoloog Bonno Thoden. De zwartwit beelden registeren Winti-rituelen in de geboortestreek van Jungerman.
Artist talk door Remy Jungerman en antropoloog Bonno Thoden op zo 22 oktober om 16 uur.

Expositieruimte 38CC

  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar "Expositieruimte 38CC"