Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

Stadscollectie Textiel

Tentoonstelling 05-11-2022 t/m 19-11-2022 > Delft
Expositieruimte 38CC Stadscollectie Textiel
foto: Esther de Cuyper
Textiel, dat is het waar het allemaal om draait in de tentoonstelling Stadscollectie Textiel in 38CC. En om de persoonlijke verhalen van bewoners van Delft. Honderden Delftenaren hebben meegewerkt aan deze bijzondere tentoonstelling die is te zien van 5 t/m 19 november 2022.
De tentoonstelling is onderdeel van het community arts project Woord & Draad van theatermaker Marjet Roerink.
Te zien zijn De Delftse Kleden en De Delftse Jurk, die hiervoor speciaal uit het depot van Museum Prinsenhof Delft zijn gehaald, een levensgrote houten letterbak met textielwerk van stadgenoten en kunstenaar Bart Gorter werkt tijdens de tentoonstelling op zijn weefgetouw aan een nieuw Kleed van Delft. Hier kan heel Delft aan meehelpen door een stuk stof of kleding mee te nemen en dit samen met Bart in het kleed te weven.

Expositieruimte 38CC presenteert hedendaagse kunst en ondersteunt daarbij kunstenaars in de ontwikkeling van hun werk. Jaarlijks zijn er vijf tentoonstellingen te zien in het bijzondere pand in het historische centrum van Delft. Naast tentoonstellingen met (inter)nationale kunstenaars, stelt 38CC haar ruimte elk jaar beschikbaar voor een expositie speciaal gemaakt voor en door Delftenaren.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

25 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC