Expositieruimte 38CC

Nu te zien

16UP - 38CC Anniversary Show

Tentoonstelling t/m 09-06-2024 > Delft
Expositieruimte 38CC 16UP - 38CC Anniversary Show
foto: Delage + Olson, Reality 2, 2024
Expositieruimte 38CC bestaat 16 jaar en daar zijn we trots op. Reden voor een feestelijk jubileum dat we vieren met een tentoonstelling waarin niet alleen wordt teruggekeken, maar vooral een blik op de toekomst wordt gericht: 16UP - 38CC Anniversary Show. Begonnen in 2008 als een klein kunstenaarsinitiatief is 38CC als 16-jarige uitgegroeid tot een zich nog steeds ontwikkelende expositieruimte met een stevige lokale basis en een landelijke uitstraling.
 
De komende jaren gaan we ons nieuwe programma uitvoeren: het Museum van het Alsof. Hierin wordt de rol van fictie in kunst, wetenschap en samenleving belicht met tentoonstellingen en activiteiten. Ter gelegenheid van dit 16-jarig jubileum zijn, heel toepasselijk, 16 internationale kunstenaars geselecteerd, die dit concept op originele en diverse wijze verbeelden. Met hun van fictie doordrenkte werkelijkheden scherpen ze onze blik en zetten aan tot verwondering of overpeinzing. Niet om aan de realiteit te ontsnappen, maar om ruimte te creëren waarbinnen de realiteit kan worden bevraagd.

Deelnemende Kunstenaars: Nynke Bransma (NL), Alexandra Crouwers (NL), Charles Degeyter (BE), Delage + Olson (FR), Anemoon On Fire (NL), Diana Gheorghiu (RO), Ischa Kempka (NL), Julia Kiryanova (KZ), Nicolás Lamas (PE), Shani Leseman (CW), Fiona Lutjenhuis (NL), Sofía Lopez Mañan (AR), Marta & Slava (RU), Iris van der Zee (NL).

Expositieruimte 38CC presenteert hedendaagse kunst en ondersteunt daarbij kunstenaars in de ontwikkeling van hun werk. Jaarlijks zijn er vijf tentoonstellingen te zien in het bijzondere pand in het historische centrum van Delft. Naast tentoonstellingen met (inter)nationale kunstenaars, stelt 38CC haar ruimte elk jaar beschikbaar voor een expositie speciaal gemaakt voor en door Delftenaren.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

59 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC