Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

Delft ontdekt

Tentoonstelling 03-09-2023 t/m 01-10-2023 > Delft
Expositieruimte 38CC Delft ontdekt
Suriman, superheld en rolmodel. Comic strip door Renate Stüger en Sai Rodrigues.
Het slavernijverleden is een pijnlijk, belangrijk en tot voor kort onderbelicht onderdeel van onze gedeelde geschiedenis. Ook in Delft wordt daarom dit jaar ruim aandacht besteed aan het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en aan bewustwording over het slavernijverleden.

Delft Ontdekt is een bruisend tentoonstellingsprogramma met inbreng van enthousiaste Delftenaren. Het omvat een scala aan boeiende elementen, waaronder presentaties van traditionele Surinaamse kledij bekend als Koto's en van omslagdoeken genaamd Pangi’s. Daarnaast worden er originele tekeningen uit de Suriman comic strip vertoond.  Een ander mooi onderdeel van de expositie is de aangrijpende animatiefilm Kunu, waarin acht verhalen worden verteld over het slavernij-verleden.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

57 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC