Expositieruimte 38CC

Meer...
Expositie is afgelopen

Latitudes part 2

Tentoonstelling 18-11-2017 t/m 14-01-2018 > Delft
Expositieruimte 38CC Latitudes part 2

Tien jaar geleden bepaalde Hans Vijgen de coördinaten van de werktafel in zijn atelier: N 51? 34.191’. Sindsdien reist hij met over deze breedtegraad van west naar oost. Virtueel welteverstaan. Alle 360 plekken waar ‘zijn’ breedtegraad wordt gesneden door een lengtegraad wil Vijgen zichtbaar maken met een tekening en een bijbehorende maquette. Daarin verwerkt hij naast de geografische werkelijkheid ook actualiteit en persoonlijke herinneringen. Zo ontstaat een bijzonder reisverslag waarin feit en fictie door elkaar lopen.
In 2012 maakte Hans Vijgen in 38CC de tentoonstelling LATITUDES. Hij liet toen met de eerste veertig maquettes en tekeningen het begin van zijn reis zien. Waar hij zich vijf jaar later bevindt en hoe het project zich verder heeft ontwikkeld en uitgebreid, toont hij in de vervolgtentoonstelling LATITUDES part 2.
Op zondag 14 januari wordt de tentoonstelling afgesloten met een live optreden van componist musicus Tom America en een uitleg van Hans Vijgen. Tom America (Heerlen, 1949) is een Nederlands muzikant, componist, tekstschrijver en kunstenaar die onder andere bekend werd met de band MAM. America werkt veel met klankdichten. In 38CC zal hij de compositie Mèwen/Seagulls uitvoeren. Na het concert zal Hans Vijgen vertellen over zijn project aan de hand van vragen van de bezoekers. U wordt uitgenodigd een maquette of tekening uit te kiezen waarover u meer wilt weten.Toegang is gratis.

Expositieruimte 38CC

  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar "Expositieruimte 38CC"