Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

Movin'Grounds

Tentoonstelling 13-09-2020 t/m 01-11-2020 > Delft
Expositieruimte 38CC Movin'Grounds
Multiscape 17, Pim Palsgraaf
Expositieruimte 38CC Movin'Grounds (2)
Sahel Gris- 24 untitled, Mame Diara Niang, courtesy Stevenson, Cape Town and Johannesburg
Expositieruimte 38CC Movin'Grounds (3)
Buried House, video, Lara Almarcegui
Een stad is net een levend organisme. Er wordt gebouwd, delen raken in verval,worden weer opgeknapt en dijen verder uit. Movin’Grounds presenteert werk van Pim Palsgraaf (NL), Mame-Diarra Niang (FR) en Lara Almarcegui (ES) waarin stedelijke omgeving voortdurend in beweging is en verandert. Net als natuur en mens.

Kern van deze groepstentoonstelling zijn de ‘architectonische schimmels’ van de Rotterdamse beeldhouwer Pim Palsgraaf. Zijn architectonische constructies woekeren omhoog langs muren en over opgezette dieren. Palsgraaf laat natuur en cultuur moeiteloos versmelten. Bestaande sculpturen combineert hij met nieuw werk dat hij speciaal voor de ruimte van 38CC maakt.   
De fotowerken van Mame-Diarra Niang tonen op het eerste gezicht de voortwoekerende Afrikaanse stad, maar fungeren voor haarzelf als zelfportretten. Haar identiteit is net zo divers en veranderlijk als de stedelijke omgeving waar zij verbleef. Lara Almarcegui toont de video Buried House. Zoals in al haar werk refereert zij hier aan het weefsel van de stad dat continue andere gedaanten aanneemt en zo telkens bol staat van de nieuwe mogelijkheden.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar "Expositieruimte 38CC"