Expositieruimte 38CC

Expositie is afgelopen

Alienated

Tentoonstelling 15-08-2021 t/m 10-10-2021 > Delft
Expositieruimte 38CC Alienated
Mary Ponomareva: Factory of Electric Dreams, video still
De tentoonstelling Alienated gaat over onze relatie tot het niet-menselijke; plant, dier en technologie. Volgens bioloog , filosoof en wetenschapshistoricus Donna Haraway hebben we ons vervreemd van onze planeet en haar critters, zoals zij al de niet-menselijke wezens op aarde noemt. Hoe kunnen we toewerken naar een betere co-existentie en hoe ziet zo'n toekomst eruit? Urgente vragen, volgens gastcurator Isabelle Bisseling die de tentoonstelling samenstelde. Het werk van de internationale kunstenaars die zij heeft geselecteerd focust op het verbeelden van alternatieve mens- en wereldbeelden, waarbij onze relatie tot het niet-menselijke centraal staat. Op verrassende wijze combineert ze deze hedendaagse kunstwerken met collectie-stukken van Museum Prinsenhof Delft. Als bezoeker worden we uitgenodigd onszelf onder de loep te nemen. Niet als heersend individu maar als onderdeel van een groter geheel, waarin wij slechts een van de vele cyborgs zijn.
Deelnemende kunstenaars: Mary Ponomareva, Hypothetical Studios, Bram Zwartjens, Nonhuman Nonsense, Marylou Petot, Fabrizio Terranova.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl
Routekaart
14 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC