Expositieruimte 38CC

Nu te zien

Triple Blue

Tentoonstelling t/m 31-03-2024 > Delft
Expositieruimte 38CC Triple Blue
Expositieruimte 38CC Triple Blue (2)
Christoph & Sebastian Mügge, You won't believe these facts about Antonie van Leeuwenhoek, Videostill, 2023
Een schilder, een microbioloog, en een rechtsgeleerde uit de zeventiende eeuw vormen samen met het wereldberoemde blauw-wit porselein de kern van Triple Blue (last sms before death, carved in porcelain in microscopic letters). Een tentoonstelling waarin de twee Zweedse kunstenaars Christoph & Sebastian Mügge typisch Delftse concepten en de geschiedenis van de stad op geheel eigen wijze onder de loep nemen.

Hoewel ze Delft nog niet eerder bezochten sprak het beeld van de stad gevormd door onze hedendaagse kijk op de geschiedenis zeer tot hun verbeelding. Aan de hand van online-onderzoek en een rijke fantasie laten ze ons op een geheel nieuwe manier kennis maken met de drie Delftse historische figuren: Johannes Vermeer, Antoni van Leeuwenhoek en Hugo Grotius. Met een ruimtevullende installatie transformeren de gebroeders Mügge 38CC tot een interdisciplinaire tijdcapsule die heden en verleden met elkaar verweeft.

38 CC is een expositieruimte voor kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst maar altijd met een link naar Delft. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en verdiepende activiteiten, zoals lezingen, debatten, workshops. 5 minuten lopen vanaf het station. Gratis en altijd toelichting.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur

Contact

Expositieruimte 38CC
Papenstraat 5
2611 JB Delft
Nederland

www.38cc.nl

49 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Expositieruimte 38CC