in de oude victor

Expositie is afgelopen

O M G A N G Frank Eerhart (objecten en gedichten) en Jan Radersma (schilderijen)

Tentoonstelling 20-05-2018 t/m 10-06-2018 > Batenburg
in de oude victor O M G A N G Frank Eerhart (objecten en gedichten) en Jan Radersma (schilderijen)
Frank Eerhart, omgang 2018, hout h 28 cm
in de oude victor O M G A N G Frank Eerhart (objecten en gedichten) en Jan Radersma (schilderijen) (2)
Jan Radersma, Dras, 2018, mixed media 12,5 x 21,5 cm
Jan Radersma (Batavia 1948) schildert zijn werken op houten dragers, doeken of panelen. Ze kunnen bij de beschouwer herinneringen oproepen aan eerder ervaren ruimten of een beeld geven van onvermoede landschappen, wegen en paden.
Zijn werken gaan over het onderweg zijn, over het zoeken naar plekken van herkomst, over lichtval en stemmingen die daarmee gepaard gaan. Ze vormen het beeldverslag van zijn bestaan.

Frank Eerhart (Den Haag 1948) maakt werken van objets trouve?s. Hij verzamelt verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke waarde en functie verloren hebben, maar die een bijzondere aantrekkingskracht bezien door hun huid, hun vorm of geschiedenis. Door het behouden van sporen uit hun verleden worden ze met bescheiden ingrepen geassembleerd tot portre en of gestalten die zo als kunstwerk een nieuw bestaan krijgen.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"