in de oude victor

Expositie is afgelopen

Agatha van Amée - tekeningen

Tentoonstelling 05-08-2018 t/m 19-08-2018 > Batenburg
in de oude victor Agatha van Amée - tekeningen
"There's a kind of gap..." , houtskool, 242 x 150cm
In haar tekeningen combineert Agatha van Amée verschillende beelden tot een geheel waar je met je oog door heen kunt dwalen. Het grote formaat van de tekening draagt bij tot dit reizen door het beeld.
Zonder voorstudie of schets tekent zij direct op het papier. De beelden die zij gebruikt komen uit herinneringen. Zij tekent voornamelijk in zwart- wit omdat dit voor haar bijdraagt aan de fysieke afstand die herinneringen hebben.
In de tekening zoekt zij naar contrasten tussen harde en organische vormen, landschap en bebouwing, interieur en exterieur, bestaande en onbestaande vormen. Om contrasten te versterken gebruikt zij verschillende tekentechnieken. Al kijkend en tekenend ontwikkelt zich het uiteindelijke beeld.
De expositie is op zondagen van 13 tot 17 uur gratis te bezoeken.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"