Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

kunstenaarsgesprek: Forever Young, 100 jaar De Stijl

Tentoonstelling 26-08-2017 t/m 26-08-2017 > Amersfoort
Forever Young, 100 jaar De Stijl

Kunstenaarsgesprek

Galerie de Ploegh in Amersfoort organiseert van 9 juli t/m 3 september 2017 de tentoonstelling 'Forever Young, 100 jaar De Stijl'. De tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van het Stijljaar met in het bijzonder aandacht voor vijf jonge gastkunstenaars. Forever Young vindt plaats op twee locaties: in de Sint-Joriskerk en in Galerie de Ploegh. Beide exposities kunnen los van elkaar bezocht worden maar vormen in hun opzet één geheel.

Op zaterdag 26 augustus 2017 om 13.30 uur zal gespreksleider Frits Nolte de vijf jonge gastkunstenaars interviewen. De kunstenaars zijn Henk-Sjoerd Hinrichs, Jimi Kleinbruinink, Nazif Lopulissa (Nasbami), Adriaan Luteijn en Anja Radakovic. Het gesprek begint in de Sint-Joriskerk en wordt halverwege voortgezet in Galerie de Ploegh. Beide locaties liggen op 5 minuten lopen van elkaar.

In het gesprek is de centrale vraag: Wat herkennen zij van De Stijl in hun werk? Speelt de werkelijkheid, de chaos in onze wereld een rol van betekenis in hun werk en hoe uit zich dat? Is een discussie over de verhouding tussen het abstracte kunstwerk en de zichtbare werkelijkheid, voor hen nog actueel? Hoe kijken zij aan tegen de verhouding schoonheid en functionaliteit?

Het kunstenaarsgesprek is een open gesprek tussen publiek en kunstenaars. Het vindt plaats rond de geëxposeerde schilderijen, beelden en installaties. Kunstenaars vertellen over materiaal, techniek en over wat hen beweegt. Aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat raakt u in het werk? Wat doet u verwonderen?
Na afloop is er tijd voor nadere kennismaking en een drankje.
Verslagen van eerdere kunstenaarsgesprekken in Galerie de Ploegh werden gepubliceerd in het tijdschrift kM-kunstenaarsmateriaal.

Zaterdag 26 augustus van 13.30 in de Sint Joriskerk, tot 15.15 uur in Galerie de Ploegh.
Daarna finissage expositie Forever Young bij Galerie de Ploegh tot 16.00 uur.
De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld | Bij voorkeur aanmelden via info@deploegh.nl.
De expositie in de Sint-Joriskerk is nog te zien t/m 3 september.

Sint-Joriskerk: Hof 1 | 3811 CJ Amersfoort | openingstijden: din t/m zat 11.00-17.00 uur (toegang € 1 pp. en kinderen t/m 12 jaar gratis) | zon 14.30-17.00 uur (toegang gratis).

Galerie de Ploegh , Coninckstraat 58, 3811 WK Amersfoort | Openingstijden Galerie de Ploegh: woe. t/m vrij. 11.00-17.00 uur | za. 11.00-16.00 uur | zo. 13.00-17.00 uur.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"