Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

Bevroren tijd - foto expositie

Tentoonstelling 11-01-2024 t/m 18-02-2024 > Amersfoort
Galerie de Ploegh Bevroren tijd - foto expositie
Opening op zondag 14 januari 2024 door Cissy van der Ven, docente Fotoacademie Amsterdam. Pianist Hans van Ham zal een compositie ten uitvoer brengen van de deelnemende kunstenaar Anton Havelaar.

Fotografie is het vastleggen en afbeelden van onherhaalbare, bevroren momenten in de tijd. In ‘Bevroren Tijd’ tonen elf Ploegh fotografen een grote variëteit aan onderwerpen zoals structuren in muren, ramen en natuur; familiegeschiedenis; de oceaan; alleenheid en de vier elementen van de natuur.
De exposerende fotografen maken gebruik van traditionele tot de allernieuwste fotografische technieken zoals fotogrammen in kallitypie, analoge zwart/wit fotografie, fotomontages, digitale beelden, multimedia en door Kunstmatige Intelligentie gegenereerde fotografie.Deze expositie is tot stand gekomen door initiatief van Marie-Louise Dooijes.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

17 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh