Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

NIEUWE LEDEN DE PLOEGH

Tentoonstelling 03-12-2017 t/m 06-01-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh NIEUWE LEDEN DE PLOEGH
Jeannet Klement: Bad Hair Day
Galerie de Ploegh NIEUWE LEDEN DE PLOEGH (2)
Jeroen Brugman: Danseres & Geest
Galerie de Ploegh NIEUWE LEDEN DE PLOEGH (3)
Mattijs Woldhuis: The Run
Galerie de Ploegh NIEUWE LEDEN DE PLOEGH (4)
RUBEN VAN DER SCHEER: Zonder Titel
in Galerie de Ploegh is werk te zien van de 6 nieuwe leden van de kunstenaarsvereniging die in 2017 zijn aangetreden. Met elkaar vormen ze een bont gezelschap met een breed palet aan artistieke technieken.

Jeroen Brugman houdt zich als graficus c.q. figuratief beeldmaker bezig met het zichtbaar maken van verborgen menselijke emoties. Vanuit zijn eindeloze fascinatie voor miscommunicatie en vervreemding is een belangrijk thema in zijn werk het laten zien van de meerdere “gezichten” van de mens.
Nicolette Bénard maakt sieraden waarin de zoetwaterparel de hoofdrol speelt. De parels in haar creaties vertellen ieder hun eigen verhaal door hun zuiverheid, betoverende glans en sprekende kleuren, gecombineerd met edelstenen, goud en zilver. Zoals elke knoop in het sieraad staat voor kracht en niet vergeten worden, zijn de creaties bedoeld om deel uit te maken van het dagelijkse leven van de mensen. Ze onderstrepen namelijk in de eerste plaats de persoonlijkheid van de drager zelf.
Jeannet Klement maakt momentopnames in klei, veelal van mensen, gebaseerd op indrukken en observaties uit haar dagelijks leven. Houdingen, gebaren en de juiste uitdrukking op een gezicht, probeert ze zo zorgvuldig mogelijk weer te geven. Juist dat vergroot de intensiteit van een beeld. Ook de omgeving wordt vaak weergegeven, zoals huiselijke interieurs, planten, bomen en dieren. Zij vormen de verbinding tussen wat je ziet en hoe je iets ervaart.
Ruben van der Scheer is ontwerper en vormgever in hout en is opgeleid als ambachtelijk meubelmaker. Hij werkt hoofdzakelijk met inlands hout en is daarbij steeds op zoek naar een vorm, een lijn, een perspectief. Soms is het resultaat een meubel, soms een iets ‘zonder titel’ en soms niets.
Lies Verdenius maakt litho’s en kunstenaarsboeken in beperkte oplages. Haar werk is geïnspireerd op de natuur en de oud Japanse cultuur. In haar laatste werken maakt ze gebruik van zgn. rubbings of afwrijvingen van bomen: zowel de dwarsdoorsnede, waar de jaarringen te zien zijn als de schors. Deze rubbings worden gemaakt met krijt en inkt en ze gebruikt daarbij de Japanse schrifttekens van o.a. de levenscyclus, groei, boomkern en levensloop; maar ook het teken van de kettingzaag.
Mattijs Wolthaus is op zoek naar de grens tussen abstractie en figuratie, schilderachtig en grafisch. Er zijn delen die direct herkenbaar zijn, maar andere vlakken zijn niet precies te benoemen. Lege zwembaden, stadsgezichten en verlaten viaducten spelen vaak de hoofdrol in de schilderijen en grafiek. Met gelaagde kleuren en een spel van lijnen laat hij zien hoe mooi stedelijke landschappen zijn. Ook figureren er vaak mensen en dieren in zijn werk.
De opening van deze bijzondere expositie vindt plaats op zondag 3 december 2017 en zal worden verricht door Nan Mulder; ook uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld!
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"