Galerie Maurits van de Laar

Meer...
Expositie is afgelopen

Erik Pape, Ronald Versloot

Tentoonstelling 07-05-2017 t/m 11-06-2017 > Den Haag
Galerie Maurits van de Laar Erik Pape, Ronald Versloot

Ronald Versloot. Trail, 2017, acryl- en lakverf op linnen, 100 x 140 cm

Galerie Maurits van de Laar Erik Pape, Ronald Versloot (2)

Erik Pape. La Rotonde, sneeuwman, 2017, olieverf op paneel, 60 x 80 cm

Galerie Maurits van de Laar Erik Pape, Ronald Versloot (3)

Erik Pape. La Rotonde, Caserolle, 2017, olieverf op paneel, 60 x 80 cm

Galerie Maurits van de Laar Erik Pape, Ronald Versloot (4)

Ronald Versloot. Taking the Wheel, 2017, acryl- en lakverf op linnen, 100 x 150 cm

Erik Pape (1943) schildert al jaren lang het Parijse verkeersplein Place Stalingrad met zijn karakteristieke bogen van het metroviaduct. Ieder jaar verblijft hij in september in Parijs om het plein vast te leggen in foto’s en aquarellen. In de meest recente schilderijen boort Erik Pape een andere laag aan in zijn onderwerp, dingen op en rond het plein waar je normaal gesproken achteloos aan voorbijgaat. De stadsklok, het bord eten in de bistro, de matrassen van de clochards, de rijstkoker in de Chinese winkel of de tafel met tweedehands boeken leiden de blik af van het iconische metroviaduct en brengen je in de prozaïsche, soms harde realiteit van het dagelijks leven.

Ronald Versloot (1964) schilderde recent een serie werken met zeilboten waarin hij een bijna abstracte compositie maakt met het rechtopstaande vlak van het zeil dat haaks op het liggende vlak van het water staat. Kenmerkend is Versloot’s directe en simpele manier van schilderen waarbij hij met een minimum aan middelen de voorstelling opzet. Daarbij maakt hij ook gebruik van lak die het oppervlak doet glanzen en laat hij een zeil soms onbedekt zodat het linnen van het schilderij letterlijk als doek fungeert. In andere schilderijen experimenteert hij met glans- en epoxylak om een landschap tot leven te brengen, als in een toneeldecor plaatst hij daarin met sjablonen menselijke figuren.

Galerie Maurits van de Laar

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Ruimtelijk

De galerie, opgericht in 1991, richt zich niet op formalistische of esthetische kunst, maar op werk waarin het persoonlijk engagement van de kunstenaar naar voren komt. Er is een nadruk op tekenkunst omdat ideeën daar vaak het eerst vorm krijgen en de kunstenaar zich in dit medium het meest blootgeeft. De schilderkunst die getoond wordt is bijna altijd figuratief, ook hier is het persoonlijke belangrijk naast eigenheid of tegendraadsheid. De beeldhouwers in de galerie hebben ook een zeer eigen en uitgesproken vormtaal. Daarnaast is er het besef dat de galerie ook een podium moet zijn voor experiment. Minstens één keer per jaar realiseert een kunstenaar een installatie of project in de galerie.

Openingstijden

wo t/m za 12-18 u
laatste zondag vd maand 13-17 u

Galerie Maurits van de Laar Den Haag

Stuur een bericht naar "Galerie Maurits van de Laar"