Pictura Dordrecht

Expositie is afgelopen

VIA VIA

Tentoonstelling 01-08-2015 t/m 05-09-2015 > Dordrecht
Pictura Dordrecht VIA VIA

Pictura presenteert van 1 augustus tot en met 5 september 2015 schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk en installaties van twintig leden van de Vestische Künstlerbund uit Recklinghausen. Deze expositie, met de titel VIA VIA, is een vervolg op een presentatie met dezelfde naam van werk van veertien leden van Pictura, die in de zomer van 2014 werd gehouden in het Kutcherhaus in Recklinghausen.

Een delegatie van de Vestische Künstlerbund Recklinghausen bracht in het kader van de culturele uitwisseling tussen de partnersteden Dordrecht en Recklinghausen in 2013 een bezoek aan Pictura. Daar is het idee ontstaan om een onderlinge uitwisseling te organiseren.
In de Künstlerbund Recklinghausen zijn ongeveer veertig kunstenaars uit de regio Recklinghausen verenigd. De Künstlerbund is in de jaren vijftig van de vorige eeuw met steun van de Kunsthalle opgericht om de onderlinge contacten te versterken, elkaar te inspireren en de beeldende kunst in de lokale samenleving te verankeren.

De kunstenaars die deelnemen aan VIA VIA zijn: Peter Buchwald, Norbert Bücker, Judith Dirks, Ilse Hilpert, Udo Homeyer, Jürgen Jindra, Beate Hagemann, Gudrun Kattke, Samira Klaho, Andreas Kuhlmann, Verena Kuhlmann, Heidi Meier, Gerhard Reinert, Emmy Rindtorff, Werner Ryschawy, Karel Studnar, Heiner Szamida, Peter Thomas, Ferdinand Ullrich en Peter Witucki.

De exposities zijn mede mogelijk gemaakt door het Auslandsinstitut “Die Brücke” van de stad Recklinghausen en door de gemeente Dordrecht.

De opening wordt op zaterdag 1 augustus om 17 uur verricht door wethouder Karin Lambrechts.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen van vrij-zo van 13.00-17.00.

Pictura Dordrecht

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact


Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl
793 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Pictura Dordrecht"