Pictura Dordrecht

Expositie is afgelopen

Settings

Tentoonstelling 11-06-2022 t/m 24-07-2022 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Settings
Maria Ikonomopoulou
Pictura Dordrecht Settings (2)
Maria Ikonomopoulou
Pictura Dordrecht Settings (3)
Fatima Barznge
Fatima Barznge, Maria Ikonomopoulou en Kathrin Wolkowicz maakten een selectie uit elkaars en eigen werk en richtten daarmee elk een zaal in. Dit intrigerende concept vloeide voort uit gesprekken die de kunstenaars gedurende een aantal jaren met elkaar voerden. Met Settings brengen ze deze in de openbaarheid, nu niet met woorden, maar in beelden. De drie settings staan in dialoog met elkaar en vormen samen de tentoonstelling.

Fatima Barznge het heersende principe in haar werk is herinnering. In schilderijen en werken op papier bezoekt ze de plaatsen, objecten en sferen van haar geboorteplaats, cultuur en kindertijd, waarnaar terugkeer onmogelijk is.

Maria Ikonomopoulou bevraagt de balans tussen het collectief en het individu. Hoe je de openbare ruimte met elkaar deelt en zorg draagt voor je omgeving worden door Maria onderzocht. Volkskunst is een inspiratie voor haar werk.

Kathrin Wolkowicz maakt ruimtelijke situaties die uitnodigen om onze relatie met objecten en andere materie opnieuw te definie?ren. Dat doet zij middels performance, installatie, objecten, boeken, film en video, meestal aangewakkerd door tekst.

Settings is op zaterdag 11 juni vanaf 13 uur open, met om 15 uur een openingswoord van Dagmar Baumann.
Pictura Dordrecht Dordrecht

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact

Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl

42 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Pictura Dordrecht