Pictura Dordrecht

Expositie is afgelopen

Colorful Gestures

Tentoonstelling 14-10-2023 t/m 26-11-2023 > Dordrecht
Pictura Dordrecht Colorful Gestures
In ‘COLORFUL GESTURES’ komen kunstenaars Cindy Bakker (1989), Jelmer Konjo (1993) en Katrijn Verstegen (1977) samen. Bij alle drie staat de ruimte die het werk inneemt centraal. Daarbij worden alledaagse elementen gebruikt om letterlijk kleur te geven aan de tentoonstelling. De bezoeker wordt uitgenodigd om het werk te ervaren en de reis die de kunstenaars aanbieden te ondergaan. Cindy Bakker werkt sculpturaal en vaak geïnspireerd op signalen, vormen en kleuren uit ons alledaagse leven. Ze zoekt naar vereenvoudiging van deze objecten en speelt met de verschillende associaties die ze oproepen. Voor ‘COLORFUL GESTURES’ zal Cindy nieuw werk creëren. Haar opa was boer. Opgegroeid op een boerderij zijn hooibalen, koeien en grasland onderdeel van haar jeugd. Specifiek de ronde hooibalen op het land. Op basis van deze herinnering maakt ze een installatie. Jelmer Konjo onderzoekt en observeert hoe wij omgaan met de norm ‘volwassen(zijn)’ en wat dit betekent. Een belangrijk uitgangspunt in zijn werk is de open manier van kijken, onderzoeken en fouten maken tijdens de kindertijd en het veranderen of zelfs verdwijnen daarvan als we volwassen worden. Voor je het weet beland je in een sleur waar alles functioneel moet zijn en resultaat op moet leveren. In zijn werk probeert Jelmer die sleur te blijven doorbreken. Zijn manier van werken is als een groot spel waarin fouten maken, opnieuw beginnen en onconventionele materialen belangrijke onderdelen zijn. Katrijn Verstegen maakt schilderijen, objecten en installaties. In haar werk creëert zij landschappen en geabstraheerde natuurervaringen als ‘ervaringsruimtes’, waarbij ze beeld en ruimte bijeen brengt. Tegelijk gaat haar werk altijd over haar oorspronkelijke medium, de schilderkunst. In deze tentoonstelling toont zij werken uit de serie ‘collage paintings’, die recent ook ruimtelijk zijn geworden. Gedrapeerd (over kokers), in lagen, als drie dimensionale schilderijen.
Pictura Dordrecht Dordrecht

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Contact

Pictura Dordrecht
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht
Nederland
Tel: 078-6149822

www.pictura.nl

39 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Pictura Dordrecht