Pictura Dordrecht

Meer...
Expositie is afgelopen

NATUURLIJK leven, dood en wederopstanding in de natuur

Tentoonstelling 16-02-2019 t/m 24-03-2019 > Dordrecht
Pictura Dordrecht NATUURLIJK leven, dood en wederopstanding in de natuur

Jelle Korevaar, huilende schedel

Pictura Dordrecht NATUURLIJK leven, dood en wederopstanding in de natuur (2)

Michiel van Bakel

NATUURLIJK leven, dood en wederopstanding in de natuur
16 februari t/m 24 maart

Een huilende schedeI, tapijten van schimmelplekken: In deze tentoonstelling bij Pictura Dordrecht, podium voor hedendaagse kunst, staan de natuur en haar fenomenen centraal. Vijf kunstenaars die op een volstrekt eigen wijze ‘natuur’ als uitgangspunt hebben.

Barbara Witteveen werkt met keramiek en maakt dieren in menselijke poses die je meteen humane eigenschappen toedicht. Met haar kleinst mogelijke beeldjes, ‘snuiters’ genaamd, vult ze in spiraalvorm, zig-zag of als regels de wanden.

Jelle Korevaar construeert bewegende machines zoals een robothondje, waarmee hij uiting geeft aan zijn wereldbeeld. Hij probeert zijn werken te bezielen door ze menselijke en dierlijke kenmerken toe te kennen.

Lizan Freijsens organische, kleurrijke tapijten en behangsels zijn gebaseerd op de schoonheid van vochtplekken en schimmels. Zij maakt speciaal voor deze tentoonstelling een werk op de schouw.

Michiel van Bakel is gefascineerd door de spanning tussen mens en technologie en de beleving van tijd in het Antropoceen. Dat levert een poëtische werkelijkheid op waarin de mens en zijn omgeving centraal staan. Hij toont in Pictura onder andere een videowerk over het strand in Katwijk waar de Trans Atlantische kabel aan land komt.

Ad Koomans heeft een jaar lang het verloop van de seizoenen bijgehouden. Zijn aquarellen van planten en bloemen tonen de levensloop die de natuur ondergaat.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 16 februari om 17 uur.

Pictura Dordrecht

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Pictura is een tentoonstellingsinstelling voor hedendaagse beeldende kunst. Het is een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd publiek, een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen diverse kunstdisciplines met ruimte voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Pictura is opgericht in 1774 en daarmee de oudste kunstenaarsvereniging van Nederland. Nog steeds zijn er werkende- en kunstlievende leden verbonden aan Pictura. In het monumentale pand aan de Voorstraat in Dordrecht organiseert Pictura maandelijks tentoonstellingen en andere activiteiten.

Openingstijden

Wo 13.00-17.00 uur
Do 13.00-17.00 uur
Vrij 13.00-17.00 uur
Za 13.00-17.00 uur
Zo 13.00-17.00 uur

Pictura Dordrecht Dordrecht

Stuur een bericht naar "Pictura Dordrecht"