Kunststichting Firma Van Drie

Meer...
Expositie is afgelopen

Impromptu

Tentoonstelling 12-10-2017 t/m 29-10-2017 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie Impromptu

Frances van Gool

Kunststichting Firma Van Drie Impromptu (2)

Wendy van den Heuvel

Kunststichting Firma Van Drie Impromptu (3)

Karin de Rooy

Kunstenaars Wendy van den Heuvel, Karin de Rooy en Frances van Gool exposeren cutouts, fotocollages en linosneden in de Jeruzalemkapel in Gouda onder de titel 'Impromptu'.

Het werk van Wendy van de Heuvel bestaat uit fotocollages en samengestelde foto’s. Hiervoor gebruikt ze uitsluitend door haarzelf gefotografeerde beelden. Door de beelden samen te voegen, ontstaan er soms licht vervreemde of surrealistische taferelen. Inspiratie haalt Van den Heuvel o.a. uit de 17e-eeuwse schilderkunst. Door te spelen met licht en beeldbewerking probeert de kunstenares de scheidslijn tussen schilderkunst en fotografie te vervagen en te vertalen naar de moderne tijd.
www.wennepen.nl

Karin de Rooy maakt linosneden. Voor haar is groei een oerkracht; de drang om uit te breken, je vleugels uit te slaan, jezelf te ontplooien en naar het licht te reiken, schuilt in ieder wezen. Tegelijkertijd is er de drang om naar binnen te keren en te aarden. Deze tegengestelde krachten probeert De Rooy in haar werk met elkaar in balans te brengen. Zij houdt van contrast: zwart en wit, het lichtvoetige en het zwaarmoedige, open armen en gesloten ogen, de eenvoud en het volle leven.
www.karinderooy.com

Frances van Gool verwerkt papier, plastic en ander materiaal tot cutouts. Zij kleurt tekenpapier met behulp van verf, inkt of potlood, maar gebruikt ook decoratief papier of inpakpapier uit de winkel, en zelfs plastics of gevonden voorwerpen. De ontstane cutouts worden opnieuw gerangschikt, zodat een nieuw perspectief ontstaat; een andere gelaagdheid. We zien bij haar vooral interesse in kassen en andere ijle structuren, omhuld met botanische vormen. Maar ook kleedjes, stippen en knallende kleuren zijn favoriet.
www.francesvangool.nl

De expositie is te bezoeken van 12 t/m 29 oktober in de Jeruzalemkapel/ schoolmeesterswoning, Jeruzalemstraat 11 in Gouda, open van woensdag t/m zondag 12.00 - 17.00 uur.

Kunststichting Firma Van Drie

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Diversen

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact


Kunststichting Firma Van Drie
Achter de Kerk 13
2801JX Gouda
Nederland
Tel: 0182 512665

www.firmavandrie.nl
167 dagen geleden bijgewerkt

Kunststichting Firma Van Drie Gouda

Pand Firma Van Drie

Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)

Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunststichting Firma Van Drie"