De Firma | kunstcentrum Gouda

Expositie is afgelopen

Kunstenaarscollectief X3 - Wij hadden vleugels

Tentoonstelling 24-01-2024 t/m 10-03-2024 > Gouda
De Firma | kunstcentrum Gouda Kunstenaarscollectief X3 - Wij hadden vleugels
Kunstenaar collectief X3
In de multimedia tentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ toont Kunstenaarscollectief X3 een verhaal van vergankelijkheid. Leven met de dood in verschillende realiteiten inspireerde de drie kunstenaars van het Goudse collectief tot het maken van deze bijzondere tentoonstelling.

Een van de leden van het collectief, Ria Volk is 22 november j.l. overleden aan de gevolgen van borstkanker. Haar ervaringen en die van haar collectiefgenoten Arjenne Vossepoel en Annemarie van Hooff worden op indrukwekkende wijze zichtbaar gemaakt in de tentoonstelling. Persoonlijk en universeel, o zo herkenbaar, dicht-op-de-huid, confronterend, hier en daar somber, maar ook hoopvol en licht, het lichte.

Het collectief heeft in de periode juli-november 2023 als artist-in-residence in het Dijkhuis op GOUDasfalt gewerkt aan de voorbereidingen voor deze tentoonstelling. De bezoekers die dit proces volgden omschreven het werk en de verschillende exposities aldaar als poëtisch, vernieuwend en bijzonder.

Bij De Firma zal de tentoonstelling een nieuwe fase ingaan. De bezoeker wordt uitgenodigd meerdere malen terug te komen om zich telkens opnieuw te laten verrassen. Gedurende de periode wordt de tentoonstelling gewisseld; er gaat werk weg, er komt werk bij. Het beeld verandert, een proces van transformatie wordt zichtbaar. Een leven, een liefde, vasthouden, loslaten… leven met de dood. Over hoe de wereld telkens uit elkaar valt en wij telkens verder gaan. Wij hadden vleugels….

In de randprogrammering vinden onder andere een performance, filmvertoning en artist-talk plaats (programma volgt op de website).

X3
Arjenne Vossepoel
Annemarie van Hooff
Ria Volk †
De Firma | kunstcentrum Gouda Gouda
Pand van De Firma | kunstcentrum Gouda
Foto: Bram Tackenberg

De Firma | kunstcentrum Gouda biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 100 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

Het kunstcentrum heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van De Firma.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Nederland
Tel: 0622479205


17 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Firma | kunstcentrum Gouda