De Firma | kunstcentrum Gouda

Expositie is afgelopen

Salon d'Art 2024

Tentoonstelling 05-01-2024 t/m 24-01-2024 > Gouda
De Firma | kunstcentrum Gouda Salon d'Art 2024
Impressie Salon d'Art
Ook dit jaar worden de firmanten van De Firma uitgenodigd om aan het begin van het jaar het werk dat ze het afgelopen jaar gemaakt hebben te tonen aan het publiek. In de kunstgeschiedenis wordt een ‘Salon’ beschreven als een tentoonstelling die vooral werken toonde van gevestigde beeldende kunstenaars verbonden aan de kunstacademie. In de negentiende eeuw werd daarbij de gehele wand volgehangen met schilderijen en was het belangrijk een goede plaats te krijgen. Als het werk erg hoog hing kon niemand het natuurlijk zien. Als hun werk goede besprekingen kreeg in de pers, steeg de prijs die zij voor hun werk konden vragen.

De tentoonstellingscommissie van De Firma zal zijn uiterste best doen om de kunstwerken allemaal zo veel mogelijk te laten uitkomen, zodat ze goed bekeken kunnen worden. Het valt zeker te verwachten dat de hele muur vol komt te hangen. De werken bestaan onder andere uit schilderijen, foto’s, reliëfs, beelden en assemblages. In de weekenden zijn de kunstenaars afwisselend bij de expositie aanwezig. Dan is er ook voor het publiek de gelegenheid met hen kennis te maken en van gedachten te wisselen.
De Firma | kunstcentrum Gouda Gouda
Pand van De Firma | kunstcentrum Gouda
Foto: Bram Tackenberg

De Firma | kunstcentrum Gouda biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 100 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

Het kunstcentrum heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van De Firma.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Nederland
Tel: 0622479205


40 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Firma | kunstcentrum Gouda