Kunststichting Firma Van Drie

Expositie is afgelopen

ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting

Tentoonstelling 28-10-2020 t/m 13-12-2020 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting
Ria Volk - wandtekening
Kunststichting Firma Van Drie ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting (2)
Mieke de Haan - tekening, gemengde techniek
Kunststichting Firma Van Drie ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting (3)
ArToll - Sfeerbeeld ruimte
Kunststichting Firma Van Drie ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting (4)
Jan Mostert - Houtsculptuur
Curator André Groeneveld kwam zo’n twintig jaar geleden voor de eerste keer in ArToll, de kunstruimte op het terrein van een psychiatrische inrichting in het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Hij was verrast door het gebouw, de ruimten, de beladen plek maar zag er ook een paradijs in voor kunstenaars en diverse mogelijkheden om er een kunstproject te organiseren. Toch duurde het nog een aantal jaren voordat het project “Verrückt/Verrukt” in oktober 2018 van start ging met kunstenaars van de Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.

Groeneveld selecteerde kunstenaars van uiteenlopende disciplines die in staat waren een week lang als artists-in-residence op locatie te kunnen werken. Het resulteerde in de volgende negen deelnemende kunstenaars:
Frances van Gool (knipsels), Mieke de Haan (tekeningen), Claudia Huft (schilderijen, tekeningen), Jan Mostert (houten sculpturen), Bram Tackenberg (fotografie), Ria Volk (wandtekeningen, film), Arjenne Vossepoel (installatie), Kees Vossestein (tekeningen) en Petra Werlich (tekeningen en sculpturen).

Volledig verzorgd konden zij zich een week lang geconcentreerd storten op het ‘scheppen’ en het werd een verrückter, verrukkelijke week in het paradijs ArToll. Een selectie van de in die week gemaakte kunstwerken plus een beetje ArToll sfeer valt te zien en te ervaren in de expositie ‘ArToll – verrückt/verrukt … een inrichting’ bij Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.
Kunststichting Firma Van Drie Gouda
Pand Firma Van Drie
Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)
Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de Kerk 13
2801JX Gouda
Nederland
Tel: 06-12022114

www.firmavandrie.nl
Routekaart
2 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunststichting Firma Van Drie