Kunstcollectief Purmerend

Expositie is afgelopen

Kunst bij de VVV: Nynke van Zwol

Tentoonstelling 04-09-2023 t/m 09-10-2023 > Purmerend
Kunstcollectief Purmerend Kunst bij de VVV: Nynke van Zwol
Maarts viooltje - Nynke van Zwol
Kunstcollectief Purmerend Kunst bij de VVV: Nynke van Zwol (2)
Vingerhoedskruid - Nynke van Zwol
Kunstcollectief Purmerend Kunst bij de VVV: Nynke van Zwol (3)
Grasklokje - Nynke van Zwol
Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand zijn van 3 september tot en met 9 oktober de verfijnde botanische tekeningen van Nynke van Zwol te zien.

Nynke van Zwol (1972), afgestudeerd aan de Wackers Kunstacademie te Amsterdam, werkt voornamelijk met aquarel en kleurpotlood op papier. Zachte kleurovergangen gecombineerd met scherpe lijnen maken haar werk herkenbaar en karakteristiek. “Voor mijn tekeningen van planten en dieren maak ik met aquarel een achtergrond waar ik vervolgens met kleurpotlood op teken. Mijn werk is heel precies en fijn. Zowel mijn abstractere landschappen als mijn tekeningen van insecten en planten kunnen zo beschreven worden,” aldus Nynke.

Eigen schrifttekens
Taal is altijd een belangrijke factor geweest in het leven en werk van van Zwol. Haar fascinatie voor oude, niet-ontcijferde scripts heeft geleid tot de constructie van haar eigen asemische (betekenisloze) tekens. De kalligrafische vormen zijn gebaseerd op eeuwenoude schriften als spijkerschrift, lineair-a en runen. Deze symbolen laat ze vaak terug komen in haar werk. Hun betekenisloosheid maakt ze universeel interpreteerbaar.

Botanische kunst
Van Zwol geeft sinds begin 2023 les in planten en dieren tekenen bij Cultuurhuis Wherelant. Daardoor is zij helemaal gegrepen door botanische kunst. Wilde planten hebben haar bijzondere aandacht waarvan zij een aantal tekeningen laat zien in de etalage van de VVV | Museumwinkel. Meer informatie over Nynke van Zwol is te vinden op haar website: nynkevanzwol.com.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.
Kunstcollectief Purmerend Purmerend

Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen we o.a met de Kunstroute, Etalageroute en diverse andere activiteiten.

Contact

Kunstcollectief Purmerend
Sandvisbaai, 3
1448 SR Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

www.kunstroutepurmerend.nl

2 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstcollectief Purmerend