Kunstcollectief Purmerend

Expositie is afgelopen

Kunst bij de VVV: Lies Reurekas

Tentoonstelling 08-01-2024 t/m 05-02-2024 > Purmerend
Kunstcollectief Purmerend Kunst bij de VVV: Lies Reurekas
Kunstcollectief Purmerend Kunst bij de VVV: Lies Reurekas (2)
Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand zijn van 8 januari t/m 5 februari 2024 zijn dat de realistisch impressionistische schilderijen van Lies Reurekas.

Lies Reurekas is in 1990 begonnen met schilderen in het atelier van Albert Splinter in de Middenbeemster. De eerste jaren voornamelijk in aquarel, maar tegenwoordig meestal met acrylverf. Haar stijl is impressionistisch te noemen, ze werkt met veel kleuren en vindt het belangrijk om sfeer te brengen in haar schilderijen. “Meestal schilder ik van eigen vakantiefoto’s of foto’s van oude stadsgezichten. Ook het schilderen van stillevens en bloemen doe ik graag. Maar het liefst ga ik met mijn ezel naar buiten om en plein air te schilderen, ergens in Purmerend of omgeving.”

In de etalage van de VVV laat zij twee werken zien met taferelen uit de zonnige Provence, vrolijkheid als tegenhanger in deze donkere wintertijd. Voor Lies een inspiratie om er straks weer op uit te trekken en aan de slag te gaan.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.
Kunstcollectief Purmerend Purmerend

Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen we o.a met de Kunstroute, Etalageroute en diverse andere activiteiten.

Contact

Kunstcollectief Purmerend
Sandvisbaai, 3
1448 SR Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

www.kunstroutepurmerend.nl

1 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunstcollectief Purmerend