Rubrieken
Bert Hermans
'De ontmoeting'
Olieverf op doek
70 x 100 cm

Dit schilderij is geïnspireerd door een bezoek dat Bert in september 2023 heeft gebracht aan Groningen. Op het schilderij is de centrale hal te zien van het Forum in Groningen. In de hal vindt, zoals ook de bedoeling van de ontwerpers was, een ontmoeting plaats.
Het Forum in Groningen bevindt zich in het centrum van de stad Groningen. Het was, zoals gezegd, bedoeld als een toegankelijke ontmoetingsplek 'voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen'.
In het gebouw kunnen (internationale) tentoonstellingen worden gehouden en zijn onder meer vijf bioscoopzalen, een multifunctioneel auditorium, een bibliotheek en een dakterras met een schitterend uitzicht te vinden.
Het Forum opende op 29 november 2019 haar deuren en is nu volop in gebruik. Het is een ontwerp van NL Architects en het is uitgevoerd door BAM bouw en techniek. Binnen in het gebouw vallen de ruimtes, de strakke vormgeving, verschillende materiaalkeuzes en kleuren op.
Als je het gebouw binnenkomt, sta je in een grote centrale hal van 37 meter hoog, die hier is afgebeeld op het schilderij. De roltrappen verbinden de zogenaamde ‘pleinen’ met elkaar op etages met verschillende sferen. Voor NL Architects was dat een belangrijk uitgangspunt. Die sferen heeft Bert ook in het schilderij aangebracht, met verschillende accenten en zichtlijnen. Die laatsten worden nog versterkt door de figuren die op en onder de roltrappen te vinden zijn en die de Ontmoeting ook werkelijk gestalte geven.