Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Jeanne Oosting Prijzen 2018

Tentoonstelling 06-10-2018 t/m 21-10-2018 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Jeanne Oosting Prijzen 2018
De Jeanne Oosting Prijzen 2018 zijn toegekend aan beeldend kunstenaars Bettie van Haaster en Henk Visch. De jury, bestaande uit collega-kunstenaars Aline Thomassen, Tim Ayres en Maaike Schoorel, koos voor Van Haaster en Visch op grond van eigenheid, vakmanschap en oeuvres van constante kwaliteit.

In Arti is een tentoonstelling met werk van beide laureaten te zien van 6 t/m 21 oktober. U bent van harte welkom op de feestelijke opening en prijsuitreiking op vrijdag 5 oktober om 19.30 uur.

De Jeanne Oosting Prijzen werden in 1970 in het leven geroepen door beeldend kunstenaar (en Arti-lid) Jeanne Bieruma Oosting vanuit haar betrokkenheid bij de beeldende kunstwereld. Na haar overlijden in 1994 is voortzetting van de jaarlijkse prijstoekenning in handen van de Jeanne Oosting Stichting.
De Jeanne Oosting Prijzen worden toegekend als waardering voor individuele artistieke kwaliteit binnen de figuratieve kunst. De winnaars ontvangen elk een geldbedrag van € 7.500,-. Uniek aan de prijs is dat de jury enkel uit collega-kunstenaars bestaat. De lange geschiedenis van de prijs heeft aangetoond dat er volop beweging zit in de figuratieve kunst. Inmiddels is het de 48ste keer dat beide prijzen worden uitgereikt.

www.jeanneoostingstichting.nl
https://www.facebook.com/pg/JeanneOostingPrijzen

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"