Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Arti Oeuvreprijs 2023 - Irene Fortuyn

Tentoonstelling 08-09-2023 t/m 08-10-2023 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Arti Oeuvreprijs 2023 - Irene Fortuyn
Arti Oeuvreprijs 2023
Irene Fortuyn
Uitreiking prijs en opening tentoonstelling We Made It:
Vrijdag 8 september om 19:00 - 22:00 uur
Te zien: 9 september t/m 8 oktober 2023
Di t/m zo van 12.00 -18.00 uur

De Arti Oeuvreprijs 2023 is toegekend aan Irene Fortuyn.
De aan de prijs verbonden tentoonstelling We Made It viert het ‘oeuvre met een missie’ en opent de relevante discussie over samen-werken en het zichtbaar maken van de vaak onzichtbare medemakers van het kunstwerk. We Made It reflecteert met een twaalftal mensen over de werken en projecten van de afgelopen 35 jaar. We Made It slaat op de trom voor het uitlichten van de makers achter de maker.

De Arti Oeuvreprijs wordt eens in de vier jaar uitgereikt aan een beeldend kunstenaar wiens oeuvre algemeen erkend, van uitzonderlijke kwaliteit en nog steeds in ontwikkeling is.
Een oeuvre dat getuigt van gedrevenheid, dat meer is dan de som der delen en dat een wezenlijke bijdrage levert aan het kunstenveld in Nederland.

De prijs bestaat uit een tentoonstelling in Arti et Amicitiae en een geldbedrag van €7.500. De jury van de Arti Oeuvreprijs 2023 bestaat uit Hans Eijkelboom, Marieke van Diemen, Marjoca de Greef, Dorien de Wit en voorzitter Petra Noordkamp.

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

49 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae