Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

In the pause of a gesture there might be an echo

Tentoonstelling 10-06-2022 t/m 25-06-2022 > Amsterdam
Arti et Amicitiae In the pause of a gesture there might be an echo
Deze tentoonstelling zonder thema is de eindpresentatie van een langlopende samenwerking tussen kunstenaars en curatoren met een relationele kunstpraktijk. Suns and Stars presenteert met trots "Sightless Seeing 5: Remember by Heart" - SARAH VAN LAMSWEERDE en LEROY DE BÖCK, "The Nervous Canines" - ARAM LEE, "Façade_Override_Façade" - ANASTASIJA PANDILOVSKA en "Vragen? 2" - RICHTJE REINSMA. Curatoren: MARJOCA DE GREEF en ANASTASIJA PANDILOVSKA.

Opening vrijdag 10 juni 19:00 – 22:00 Suns and Stars in Arti et Amicitiae
Tentoonstellingszaal open: 11 - 25 juni, dinsdag t/m zondag, 12:00 – 18:00

Een overkoepelend thema wordt vaak gebruikt om het publiek een handvat te geven, een frame waarbinnen de tentoonstelling en de getoonde werken kunnen worden begrepen. Met het wegnemen van dit handvat geven we ruimte aan kunstenaars om zich naar eigen inzichten en vrij te ontwikkelen, maar we verliezen ook een middel om de ontvankelijkheid van de toeschouwer te vergroten. Daarom maken wij ons curatoriële proces toegankelijk middels een fysieke presentatie waarmee we licht werpen op de complexiteit van collaboratieve kunstpraktijken. We zijn tijdens openingstijden van de tentoonstelling steeds aanwezig om de individuele projecten en de werkwijze van de kunstenaars te bespreken.

Dit project wordt gesteund door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Allard Pierson Museum, Lira Fonds, Doris Rijkers Fonds en het Nationaal Redding Museum

www.sunsandstars.nl
www.inthepauseofagesturetheremightbeanecho.eu

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl

212 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae