Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

UPDATE - werk van nieuwe leden

Tentoonstelling 28-06-2019 t/m 28-07-2019 > Amsterdam
Arti et Amicitiae UPDATE - werk van nieuwe leden
Banner UPDATE
UPDATE - werk van nieuwe leden

Vol trots presenteert Arti et Amicitiae in de tentoonstelling UPDATE de kunstenaars die in 2018 lid zijn geworden van de vereniging.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op vrijdag 28 juni 2019

Kunstenaars: Yasser Ballemans, Peter Baren, Maria Blaisse, Selma Dronkers, Ersin Eken, Manel Esparbé i Gasca, Ji-Min Huang, Anke Land, Map de Maar, Naomi Makkelie, Regula Maria Müller, Semna van Ooy, Malin Persson, Pier Pennings, Eveline Mooibroek, Theo Steemers, Ernst Voss, Lydia Wierenga


PROGRAMMA OPENING
18 uur: Zomers dinerbuffet ( vouchers a €14,- verkrijgbaar bij de bar)
19 uur: Openingswoord door Bülent Evren, de voorzitter van de beoordelingscommissie.
Aansluitend: ‘Het ademt’, een performance werk, door het Genetic Choir ensemble bestaande uit Thomas Johannsen en Maria Blaisse. De performance verbindt het werk ‘Bamboo Sphere’ van Maria Blaisse met de voorstudies voor het (Non)Corpus stem project van het Genetic Choir.
21:30 uur: dansen in de soos met DJ Guppie

Opening: vrijdag 28 juni 19-22 uur
Tentoonstelling
29 juni - 28 juli

Open: di - vrij 12-21 uur
Za - zon 12-18 uur
Toegang €3,-

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam

www.arti.nl
www.genetic-choir.org
www.mariablaisse.com

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"