Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

MIX, Ceramic Art & Beyond

Tentoonstelling 02-08-2019 t/m 30-08-2019 > Amsterdam
Arti et Amicitiae MIX, Ceramic Art & Beyond
MIX, Ceramic Art & Beyond

In 2019 viert het legendarische Europees Keramisch Werk Centrum (Sundaymorning@EKWC) zijn vijftigjarig jubileum. Een wijd scala aan inmiddels invloedrijke beeldhouwers, architecten en ontwerpers uit de hele wereld bezochten het centrum om hun dromen in keramiek te realiseren, vertrouwend op de aanwezige deskundige technici en de faciliteiten van wereldklasse. Eerst gevestigd in Heusden, daarna in Den Bosch en sinds 2015 in Oisterwijk is het centrum een bastion van, voor en door kunstenaars.

Ter gelegenheid van het Jubileum presenteert Arti et Amicitiae van 2 augustus tot en met 30 augustus 10 oud-deelnemers. Zowel jongeren als Daniel Maalman, Suzanne Posthumus, Ipek Kotan, Marjolijn de Wit, Koen Taselaar en Kim Habers presenteren oud en nieuw werk als gevestigde namen als Babs Haenen, Henk Wolvers, Henri Jacobs en Arti’s eigen Frans Franciscus.

De opening is op vrijdagavond 2 augustus vanaf 20.00 uur met om 22.30 een optreden van Dick Verdult in de societeit.

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"