Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Symposium Kunst en Filosofie met Joke Hermsen / Neva Lukic / Arthur d' Ansembourg

Tentoonstelling 03-10-2019 t/m 03-10-2019 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Symposium Kunst en Filosofie met Joke Hermsen / Neva Lukic / Arthur d' Ansembourg
KUNST & FILOSOFIE I

PROGRAMMA

FILOSOFIE TIJDSCHRIFT + ARTHUR D'ANSEMBOURG
Voor de pauze wordt u getrakteerd op enkele korte lezingen met bijdragen van kunstenaar en auteurs van auteurs Gerard Visser, Joke Hermsen, Nathalie Zonnenveld en Renée van de Vall van het themanummer Kunstfilosofie van Filosofie Tijdschrift. Arthur d’ Ansembourg zal deze korte gesprekken begeleiden en verbinden.
(VOERTAAL NEDERLANDS)

GESPREK NEVA LUKIC EN JOKE HERMSEN
Na de pauze presenteert schrijver Neva Lukic haar boek 'Endless Endings' door daarover in een diepgaande reflectie te gaan met schrijver en filosoof Joke Hermsen. (VOERTAAL ENGELS)

'Endless Endings' is een onalledaags literair werk. De verhalen bieden geen wetenschappelijk of filosofisch antwoord op vraagstukken, maar bieden poëtische visies op de mogelijke uitkomst wanneer de mensheid of de universele wereldse geest probeert om te gaan met iets dat gecreëerd is als ongevraagd, maar waar we, simpelweg omdat het al is moeten leren mee om te gaan.

Neva Lukic (Zagreb, 1982) heeft boeken gepubliceerd in haar moedertaal Kroatisch en leeft sinds 2011 in Nederland.
'Endless Endings' kan worden gelezen als een reflectie op haar leven in Nederland.
Moderator van de middag is Renée Hartog

De uitgave 'Endless Endings' is verkrijgbaar via de volgende links
https://www.bol.com/nl/p/endless-endings/9200000103965386/?suggestionType=typedsearch&bltgh=rsIe-5nepoysw02lUulOAg.1.2.ProductImage

https://bokehpress.com/2017/12/26/lukic-neva-2018-endless-endings-leiden-bokeh/

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SYMPOSIUM KUNST EN FILOSOFIE
Donderdag 3 oktober 16.30 uur

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
www.arti.nl

Entree: € 5,- voor niet-leden

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Stuur een bericht naar "Arti et Amicitiae"