Arti et Amicitiae

Expositie is afgelopen

Collectie Chinese kunst // Chinees nieuwjaar in Arti et Amicitiae

Tentoonstelling 20-01-2020 t/m 31-01-2020 > Amsterdam
Arti et Amicitiae Collectie Chinese kunst // Chinees nieuwjaar in Arti et Amicitiae
Beeld: Dai Hong Qian
Chinees Nieuwjaar in Arti et Amicitiae // Tentoonstelling: Collectie Chinese Kunst

De sociëteit van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae staat vanaf 20 januari tien dagen in het teken van China.

Kunstlievend-lid, China kenner en verzamelaar Alex F. Kan toont het werk van zes Chinese kunstenaars. Met de tentoonstelling wordt aandacht gevraagd voor de eeuwenoude traditionele Chinese penseelschilderkunst en kalligrafie vanuit het perspectief van hedendaagse ontwikkelingen.

Deelnemende kunstenaars: Zhou Le Sheng, Tu Ning Ning, Sun Zhuo Zhang, He Ping, Dai Hong Qian, Chen Hai Lan. In samenwerking met het China Cultural Centre, Den Haag. Curator: Harald Schole

Arti et Amicitiae heeft het genoegen u uit te nodigen voor de feestelijke opening voor de tentoonstelling ‘Collectie Chinese Kunst’ op maandag 20 januari 2020 om 16 uur.
De heer Zhao Xu, cultureel attaché van de Chinese Ambassade opent de tentoonstelling. Aansluitend is een demonstratie te bewonderen van Zhou Le Sheng, één van de tentoongestelde kunstenaars. Hij werkt op rijstpapier met de standaardmaten 140x70 cm.

Het Chinees Nieuwjaar, jaar van de Rat, begint op vrijdag 24 januari. In China worden mensen geboren in het jaar van de Rat gerespecteerd en gezien als positieve personen.
Hun nieuwsgierigheid en ondernemingslust wordt geprezen.


Chinees Nieuwjaar in Arti et Amicitiae // Collectie Chinese Kunst
Programma vrijdag 24 januari 19.30 uur. Fang Zhou de guzheng bespelen tijdens de oudejaarsavond. Het zal klinken als het vuurwerk dat bij een dergelijke avond hoort!

Tentoonstelling: 20 t/m 31 januari 2020
Opening: maandag 20 januari om 16 uur
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 12-18 uur

Arti et Amicitiae
Rokin 112, 1012 LB Amsterdam
www.arti.nl // 020-624513

Arti et Amicitiae, Latijn voor 'voor kunst en vriendschap', is 'een vereniging van beeldend kunstenaars en kunstlievende leden'. De vereniging is opgericht in 1839 en gevestigd in een monumentaal pand van H.P. Berlage aan het Rokin in Amsterdam.

organisatie
De non-profit vereniging Arti et Amicitiae streeft ernaar de beeldende kunst in algemene zin te bevorderen en daarbij de belangen van beeldend kunstenaars te behartigen. De vereniging telt ongeveer 1400 leden: rond de 568 kunstenaars en 837 kunstlievende leden.

leden
Arti et Amicitiae heeft door de jaren heen verschillende beroemde leden gehad, zoals de architect A.C. Bleijs en kunstenaars Jozef Israëls en August Allebé. De vereniging betrokken geweest bij de oprichting van onder andere De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten, de Haagsche Kunstkring en Moderne Kunstkring.

activiteiten
De vereniging organiseert onder meer verschillende tentoonstellingen waarbij zowel werk van leden als niet-leden tentoongespreid wordt. Daarnaast heeft Arti een veelzijdig kunstbezit met werk van huidige en voormalige leden. De omvangrijke negentiende-eeuwse boekenverzameling van Arti is sinds 1992 ondergebracht in de bibliotheek van het Van Gogh Museum. Ook is de vereniging actief in het publiceren van kunstgerelateerde boeken, het eigen opinieblad De Nieuwe en sinds april 2004 De Artikrant.

Auteur: Lujzika Adema van Kooten

Openingstijden

Tentoonstellingszalen:
Dinsdag tot en met zondag van 12:00 -18:00 uur
Entree: € 3,- Uw toegangskaartje is tevens entreebewijs voor de sociëteit van Arti tijdens 12:00-18:00

Contact

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6245134

www.arti.nl
Routekaart
11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Arti et Amicitiae