KunstWerkt

Expositie is afgelopen

Wereldboom. De Plantage Plataan bestaat tien jaar.

Tentoonstelling 12-03-2023 t/m 02-04-2023 > Schiedam
KunstWerkt Wereldboom. De Plantage Plataan bestaat tien jaar.
Foto door Aldo Hoeben
Recht tegenover het nieuwe Art Centre Schiedam staat een monumentale oosterse plataan. In maart is het tien jaar geleden dat deze mooie boom is uitgeroepen tot Wereldboom met de naam 'Plantage Plataan'.

Een Wereldboom is een boom die de kans krijgt om 'Oeroud' te worden. Dat lukt alleen als omwonenden zich inzetten voor de boom. En zo verbindt de Wereldboom mensen rondom zich.

In de expositie 'Wereldboom' viert KunstWerkt samen met de omwonenden dit jubileum. Een feestelijke expositie met veel bomen. De expositie is de start van een jaar vol activiteiten rond de boom, georganiseerd door de Plantage-bewoners.

Met werk van een groot aantal deelnemers van KunstWerkt en gasten.

AGENDA

zo 12 mrt, 14:00
opening Art Centre Schiedam
Officiële opening Art Centre Schiedam door Anne de Haij, directeur Stedelijk Museum Schiedam. Diverse feestelijke activiteiten bij de drie locaties: Gallery Tone & Image, KunstWerkt en Art Studio Voûte.

zo 12 mrt, 15:30
opening 'Wereldboom'
Opening expositie Wereldboom door initiator Aldo Hoeben en Arjen Baas, voorzitter van st. KunstWerkt. Tevens aftrap van het project 'Jaar van de Boom', een initiatief van bewonersvereniging De Plantage.

zo 19 mrt, 14:00
jubileum 'Plantage Plataan'
De 'Plantage Plataan' viert zijn 10-jarig jubileum. Met een speech door Huib Sneep over Wereldbomen. Bij mooi weer high tea in het park.
Aansluitend onthulling 'Bladspiegels in het gras', een participatieproject van Yvon Koopman.

zo 2 apr, 15:30
finissage 'Wereldboom'
KunstWerkt Schiedam

Sinds de jaren negentig verenigt KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. De stichting organiseert per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten.

De exposities in onze expositieruimte (Art Centre Schiedam) zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.

Openingstijden

do t/m zo, 13.00-17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Textiel

Stuur een bericht naar KunstWerkt